Snart jul!

Ja, vi har ju sett säsongens första snö, även om det var blink, and you miss it. Så nu tar jag mig friheten, i skydd av första snön alltså, om sambandet inte stod klart, att börja prata om jul. Jag har väl i huvudsak två saker att säga.

1) Nu börjar den svåraste tiden på året, den när jag inte får råka avslöja vad folk ska få för julklappar. Jag har köpt två och jag har varit nära att försäja mig 5-6 gånger redan. Hemskt påfrestande på det hela taget.

2) Jag minns i somras när jag funderade på exakt hur tokig jag skulle verka om jag tog fram julgrejerna och hade dem framme året om. Av bekvämlighet alltså. Jul och juli, ni vet. Men så nu tittar jag i almanackan och inser att det blir tajt om tid att få fram stakar och stjärnor. Jag överdriver inte, dessa eviga vårdbesök gör mig galen! Jag hinner inte med mitt liv! Har sex vårdtillfällen i november och ett par sociala grejer och tre projekt som behöver färdigställas, typ brev, ansökningar osv. Men bara det allra nödvändigaste. Sånt som inte är akut blir typ aldrig gjort. Man ska inte stressa på jul så man till slut får en dålig känsla inför det finaste av allt. Real Group sjöng om det redan för typ 20 år sen.

Inga kommentarer: