Överförenklat

Jag sov ju trots allt 10 timmar på raken i natt. Det är mitt minimum, sover jag färre timmar än så eller att timmarna är med uppvaknande emellan så går jag på minus och blir sämre dagen efter, och ju sämre jag mår desto sämre sover jag. Så det kräver mycket av mig att vända dålig sömn.

Idag har jag i alla fall fläskat på med så mycket sömnpiller att jag sov bra. Underbart. Jag känner mig helt återhämtad.

Men vänta nu, jag ligger fortfarande i sängen och klockan är kvart över sex, på kvällen. Jag orkar inte gå upp och klä på mig.

Så att jag känner mig nöjd med nattens sömn och känner mig "återhämtad", det betyder kanske snarare att jag inte gråter och har ångest och vill dö, men att jag måste vila i sängen i flera timmar efter sömnen för att ens orka resa mig.

Jaja, men jag är i alla fall inte självmordsbenägen idag. Det är en oerhörd lättnad att känna sig glad, även om jag fortfarande inte kan använda min dag till nåt annat än ligga ner.

1 kommentar:

modren sa...

När du fortfarande ligger kvar efter att ha sovit rätt bra men ändå är för trött för att orka gå upp, så är det väl för att sömntabletterna sitter kvar i kroppen.
Tar man Stilnoct på efternatten sitter Stora Segheten kvar sådär 12 timmar efteråt. Även om det heter insomningstablett.
modren