Finn fem fel

En nära släkting till kungafamiljen har gått bort. Han och hans Margot möttes i 20-årsåldern men fick vänta tills de var 79 innan de blev ett par. Greve Bernadotte efterlämnar storasyster, lillasyster och fem barn.

Jag finner inte fem fel, men vi börjar så får vi se hur långt det går.

Nära släkting. Han är syssling till kungens pappa. Är det nära släkt? Jag känner inte mina föräldrars kusiner, än mindre deras sysslingar.

Har han fem barn med kvinnan han gifte sig med när han var 79? Då har de nog fått barnen tidigare. Om det inte är frun som är mamma till barnen så låter det väldigt respektlöst att mamman då skulle varit nåt mellanspel mellan pappans kärlek till den andra kvinnan och som började redan i 20-årsåldern. Det är ju som om Mikael skulle bli ihop med sitt ex om 20 år och det skulle beskrivas som en kärlekssaga. Inte kul för barnen heller att höra det beskrivas som att pappan aldrig älskat mamman så som han älskar den nya frun. Jag tycker man får vara försiktig med hur man beskriver sånt, för barnens skull. Så det är inte stilfullt av tidningen att skriva så, även om det var så. Men det är väl inte huvudmålet för de där tidningarna. Och "barnen" är väl i 60-70-årsåldern och bryr sig förmodligen inte.

Jag var hursomhelst tvungen att ta reda på hur det låg till. Tydligen träffades de mycket riktigt i 20-årsåldern och blev kära, men Margot flyttade med sin familj till Boden och gifte sig med nån annan och fick tre barn. Oscar gifte sig först med en och sen en annan, äktenskapet med nummer två varade ca 40 år. Vet inte vem som är mamma till vilka av de fem barnen. Och sen när den gamle Oscar träffade den gamla Margot var båda obundna så då blev de tillsammans. Men träffades bara på helgerna, bodde inte i samma stad men var i våningen i Antibes varje september. Man gifter sig inte när man är 90, tyckte Oscar. Och när hon gick bort för nåt år eller två sen så stod det om henne att hon var en kungavän. Och då är hon alltså särbo till mannens pappas syssling. I så fall har jag många vänner. Det är kanske som Facebook, där man är vän med väldigt många. "Några av mina 500 bästa vänner..."

Mikael brukar säga att det är först när man vet nåt om nåt som man märker hur fel det står i tidningen om det. Så nu tar jag det med en nypa salt när det står nära vän, nära släkting osv. Det kanske är nån man vet vad de heter men inte mer. Men fint så, ingen i kungafamiljen vet vad jag heter.

Källa, till informationen alltså, tvivlet har jag själv sått.

Och förresten så är Google så lömska. Det står reklam för olika nyhetshändelser och överst är det alltid Meghan Markle eller kungafamiljen. Jag blir så ofta lurad att läsa för de är ju bra på att sätta rubriker. Och nu har jag återigen lurats av en rubrik, och dessutom läst vidare och letat efter extra information, och skrivit ett småirriterat blogginlägg om saken. De har mig precis där de vill att jag ska vara! Hmm.

Inga kommentarer: