Väntade mig klänningar

Igår kväll såg jag vad jag tror var ett sammandrag av dagens festligheter i samband med kungens 70-årsdag. Och åååå vad glad jag är att inga bomber smällde!! Det började med Te Deum, en tacksägelsegudstjänst. Den var inte lång men vacker. Och plötsligt talar prästen (som säkert hade nån finare titel än så, men den fångade jag inte upp) om den stora du-reformen, d v s när kungen för 70 år sen blev döpt och prästen sa "Jag döper dig...". Man får ju inte dua kungen. Men prästen ville inte starta revolution eller förändra normer och sedvänjor, utan han talade som med Guds röst. För Gud känner oss, Gud är vår Far, när han säger "du" är det till ett älskat barn.

Jag började lipa där, framför teven, och brydde mig i fem sekunder inte om några klänningar för att det var så vackert sagt. Såvida jag citerar det någorlunda igenkännbart.

Jag är inte säker på att jag orkar mig på att sätta in en massa klänningar här, men det var så mycket vackert, så jag ska försöka. Man kan ju bli sur för att kungahuset säkert har haft klänningar, väskor och skor på sig för en miljon. Och appanaget, ska det gå till Elie Saab-klänningar? Maddes var i alla fall tredje gången den användes, älskar sånt!! Men hur som helst, fina som snus var de!! Välkommen till ett annat inlägg. Nu ska vi tänka vördnadsfullt på att Gud även är Kungens Fader, och kallar honom du. Han kallar oss andra också. Till sig. Fint så. Jättefint så.

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag måste bara kommentera kapporna! Det är så väldigt smickrande med prinsesskärning. Och extra snyggt när en del av vidden byggdes in i fickan. Men inte snyggt med skärp, det förstörde linjen!

Anja Olergård sa...

Var det Sofia som hade skärp? Hon kanske knte kunde knäppa annars. Men jag håller med Monnah om att alla var vackra hela tiden. Jag njöt i fulla lass.