Prinsdopet

Det brukar inte gå jättesmidigt när jag ska kommentera mellan bilderna, och eftersom klockan är jättemycket struntar jag helt enkelt i det och radar upp kommentarer och bilder för sig.

Victoria. Jättejättefin. Så smal redan, supersomrig klänning, som vanligt söt i håret men nu ännu festligare.  Verkar ha full pejl på allt.

Daniel. Så stilig. Så van vid barnen. Härligt att se. En viss brittisk gentleman såg inte lika barnvan ut.

Estelle. Alltid en riktig stjärna! Frimodig, gullig, generös. När hon svarade pressen efteråt: Allt känns jättebra! tänkte jag att hon redan är en fullfjädrad kunglighet. Och så lik mamma i klädseln. De får ett fint familjefoto. Fast dagens bästa var nog ändå när Estelle kröp upp i farmors famn. Så vackert med kärlek!

Oscar verkade väluppfostrad. Nåt mer har jag inte att säga om honom. Men det var lite gulligt när han fick ett ljusblått mini-serafimerordensband. Politiskt sett må man säga vad man vill om kungahuset, men när sånt här händer slukar jag fotona.

Kungen. Man hade nog verkligen blivit knäsvag av den uniformen om man hade honom på armlängds avstånd.

Silvia. Å, så perfekt. Så fin klänning och sjal till. Alla har blekrosa nuförtiden, men det är ju så snyggt på brunetter.

Farmor och farfar. (Heter både Daniels och Chris mammor Ewa??) Hon var riktigt fin. Borde kanske börja tona håret lite ljusbrunare, och ha mer vidd i kjolenochmindre axelvaddar. Men det är ju så lätt att kritisera när man sett på Trinny och Susannah några gånger.

Carl Philip bryr jag mig inte så mycket om. Sophia såg ut som Sophia Loren på nåt vis, för yppig för att vara helt anständig. Men hon är ju nyförlöst. Vad modevetarna än säger om klänningen tyckte jag den var jättefin. Älskade både färgen och snittet.

Chris. Såg lite valhänt ut med sonen, eller var det mina fördomar om honom? Tandborsten gjorde i alla fall susen. Madeleine. Är ju bara vackrast. Älskade klänningen och frisyren. Trodde det var Natan, som brukar ha såna ärmar, men det var visst nån annan. Hon verkar bli snyggare för varje gäng man ser henne. Och hon hade fullt sjå med cirkusprinsessan, som dansade när prästen talade. Nån vänlig själ skulle sprungit ett par varv runt slottet med henne före dopet så hon blev trött. Men man kan inte vänta sig så mycket av en två-åring. Jag har alltid tyckt att Estelle för sig mognare än sin ålder. Leonore kanske är ett vanligt barn :)

Mary. Å, jag dånar, vad den kvinnan är tjusig. Idag var jag helsåld på allt, skor, klänning, hennes hållning, allting.

Mette-Marit. Vacker dialekt när hon läste. Allt annat var fel. För tråkig frisyr, för liten hatt/hårgrej, för konstig krage, för tjockt tyg, för osmickrande modell som inte såg festlig ut, och helt stilbrott med sån konstig klänning till Louboutins. Sorry, katastrof. Hon måste väl ha en stylist? Fire her!

För övrigt har jag ingen lust att recensera gästernas kläder. Men man verkar behöva vara under 18 och ha bmi på sammalunda om klänning över knät ska vara snyggt. Hon, designerskan som alltid kommenterar nobelklänningar, Camilla Thulin heter hon ja, förordar alltid klänningar lite, lite nedanför knät. Om man inte är fotomodell, och det är vi få som är. Inte ens taniga Kate Middleton är snygg i korta kjolar. Så, då var det avklarat.

2 kommentarer:

Sara sa...

Håller verkligen med om det där med att alla borde ha klänning till knät eller strax nedanför, det är så väldigt mycket klädsammare. Nu blandar jag lite högt och lågt här, men när man tittar i mina vanliga källor till kläder (la Redoute mfl) så är det 10 cm över knät som gäller. Så det är svårt att få tag på nåt som inte liknar haklappar.

Sofia såg väldigt kurvig och filmstjärnetjusig ut i sin, det tyckte jag var kul.
Kungen såg ut som om han inte var riktigt hemma i holken, spelar ingen roll hur mycket bling man hänger på kostymen då. Sorry, men skicka dit nån som tränar honom på att ordna upp anletsdragen.

Är inte bombis på vad jag egentligen tycker om MAddes klockade ärmar. Jag hade nåt liknande på en chiffongklänning för 15 år sen och jag kände mig lite fjamsig i det.

Japp, nu har jag tyckt.

Harriet Klarin sa...

Min absoluta favorit är Estelle. Vilken ljuvlig unge! Och hon kan det där med att uppföra sig. Hon måste ha duktiga föräldrar. Ja visst var Daniel barn-van.
Och ögonblicket som stal mitt hjärta var Estelle i farmors knä. Oj vilken värme och kärlek och naturlighet. Kanske är jag jävig som är farmor men kanske aldrig blir mormor.
Men Silvia är så stel och värdig!
Tyckte det var roligt att kungligheterna medverkade och inte bara prästerskapet.
Och jag tycker fortfarande bäst om Victorias klänning, genialt enkel men så fin.
Och midjan, midjan!
modren