Spännande utflykt

Igår skulle Civilförsvaret servera björkte på Tyrestadagen, så Mikael skulle iväg och hitta björklöv iförrgår kväll. Bilen var dock heldöd, startade inte ens i nerförsbacken efter att Mikael puttat ut bilen och jag KÖRDE. Jag klarade mig från att krocka, men det var kanske inte en helt fantastisk bedrift med tanke på att hastigheten var ungefär så fort som Mikael orkade putta bilen... Men jag är glad, jag är aldrig säker i trafiken längre. Alltså, säker på mig själv.

Spola framåt, sen satt jag i bilen (såklart) medan han hämtade björklöv. Teet gjorde honom förresten inte övertygad. Sen skulle vi hem, men då tog han en annan väg, in förbi heter det Kyrkskolan? Österhaninge begravningsplats, tre rumpnissar eller vad de heter, med vit rumpa, rådjur! oerhört vackra, märkte direkt att de nog inte har så mycket mer än utseendet för sig. En glodde på oss jättelänge, och sprang sen över gatan. Den tredje hade en första instinkt att hoppa bort från oss, men där var det en stor tom åker, så hen ville tillbaka och sprang helt okontrollerat också mot oss och över vägen och in bland husen. Väldigt graciösa. Kanske inte så populära bland villaägarna.

Vi sa bägge två vid nästan samma tillfälle Så här skulle man bo! Ett hus på landet, inte onödigt stort fast ingen friggebod heller, inga grannar inom synhåll, men ändå nära motorvägen och särskilt avfarten. Då har man det bästa från två världar. Vid flera tillfällen var naturen dessutom så vacker att jag faktiskt fick bita mig i tungan när jag ropade Ung... vilket bara Klarinare känner igen som pappas utropsord när naturen är så vacker att han får dåndimpen: Ungar, jag blir galen!  Igår blev jag bra galen själv. Och tre vitrumpor. Fattar ni vad spännande! Och då syftar jag ändå inte på ESC. Frans var i eftermiddags världens mest nedladdade låt. Heja Sverige!

Och jag trodde att man inte fick vara politisk i ESC, men hela det där
Ukraina mot Ryssland, men kvinnan som sjöng om krimannekteringen vann över ryssarna som var tekniskt överlägsna med ljuseffekterna. För likt verkligheten för att vara en slump?

Jag hade görhögt blodtryck idag, så jag la mig ner och vilade och mätte igen, då var det bara onormalt högt, inte extremhögt. Men är det så högt hela tiden när jag går och står? Vad hjälper det då att det går ner lite när jag lägger mig? Nu har jag fått ont i huvudet som vanligt. Det skulle vara skönt att ha en dag när jag inte har ont i huvudet och har sovit gott i 12 timmar. Det är allt jag begär. Not holding my breath though. Men jag åt goda ostmackor med gurka och roiboste, alltid en fördel med den här dagen. Förutom superspännande utflykt med natur och djur!

2 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

För mig är det tvärtom med blodtrycket: Det är högt när jag ligger och lågt när jag är uppe. Ju mer jag springer uppe och stressar, desto lägre blir trycket.
Tycker själv det låter väldigt underligt.
Och ni kan väl bygga ett Attefallshus på nåns land? Men tänk vad ensam du skulle känna dig. Och inga mataffärer. Nä, hellre göra små utflykter till landet.
modren, stadsbarn

Anja Olergård sa...

Absolut inte flytta förrän jag är frisk, annars skulle det vara ett fängelse. Men sen kanske!