Jag har en klocka

Av alla dygnets minuter, och de är många (fråga nån naturvetare exakt hur många för det tänker jag inte försöka räkna ut nu), hur kan man två nätter i rad vakna 6.29 utan att någon är i rummet och stör, och det är inte C slm kommer och lämnar Vanna. Och två dagar i rad vaknar man 9.20 nästa gång. Skumt. Den här gången var det en geting i mitt rum, så jag blev ju störd om man säger så. Mikael fick ut den, den var rätt ivrig på att ta sig ut.

Men jag har noterat det här förut. Ett tag vaknade jag på pricken 13.21. Varje dag. Om det nu säger nåt så skulle jag kunna tro att man har sovperioder, särskilt om kroppen får sova som den vill. Tydligen ska man se hur långa de är, 06.31-09.20=2h50. Det ska man sen ta gånger fyra för att få reda på ens faktiska sömnbesvär. I så fall blir det, måste skriva upp som hjälp 2h50x4=3x4=12h-4x10=40min dvs 11h20. Det stämmer säkerligen. När jag sover närmare tolv timmar mår jag mycket, mycket bättre. Glad slm en lärka, pigg fast inte tokig, men jag kan plocka ur diskmaskinen och så. Slm det är nu orkar jag inte titta på ett kommunpapper, orkar med nöd och näppe klä på mig, sen bara soffan/sängen. Och äta vad Mikael lagat, och sen antingen mackor om jag orkar, eller Billys eller nåt.

Mina sömnpiller dödar mig inte som de gjorde förr. Det behövs fler, starkare. Skulle vilja hitta en enda svinstia, som räcker i tolv timmar. Om jag kunde ha den ett år kanske kroppen skulle bli van vid att det är så man gör, och då kanske mina egna räckte.

Jag ligger inte i sängen och gråter. Men jag behöver helt klart gå igenom dagboken och se när detta började, och om jag vaknar samma tid, om det kan ha nåt samband här hemma eller nån störning utifrån. Jag hörde ju en geting i rummet fast jag tror jag sov, i alla fall hade jag öronproppar.

Han Robert Gustafsson fick benzo utskrivet i åratal. Det är min dröm att få så starka sömnmedel att jag faktiskt sover, länge. Det vore så himla bra för min me och för mitt mående.6h är ju gråta och vara eTT vrak och få stentung migrän, 8h är ju litet krig med livet, 10 h överlever jag, 12 h är allt glatt.

Jaja, detta är också tankar i sömnmedel dimma. Jag tog dem för bara 20minuter sen, men förr kunde jag gå rakt in i dörrar på den tiden. Fick ligga ner för att jag bara däckade. Ska jag försöka däcka?

Ska bara komma på vad jag ska tänka på under de två timmar jag måste vara vaken innan sömnmedel verkar innan jag kan somna. Ljus, sol, växter. Jag ska återuppleva italienskan från förra sommaren! Vilken rolig tripp i sängen.

Godnatt, såsmåningom. Be för att två gånger väckning räcker den här natten. Jag har inga fler piller jag kan ta, ens om det verkligen behövs.

1 kommentar:

AL sa...

Jag bor i en svinstia de flesta dagar känns det som, så vassego, bara att låna.