Sommartäcken?

Vi kom aldrig iväg till Ikea när vi hade tänkt, och sen blev det vinter och till och med elementen var på, så våra vintertäcken passade utmärkt. Men nu börjar både Mikael och jag vilja ha öppet fönster och för närvarande är hans ljusa idé till att sova utan täcka att häva över det på min sida. Men den var ju tom till för fem minuter sen, så jag ska inte bry mig om det.

Vi har i alla fall fått hem våra sommartäcken. 36:- på Ikea, suveräna, perfekta, jag har haft likadana i säkert tio år. Inte att de räcker i tio år kanske, men de tål ju att tvätta och så länge det inte blir en smal tarm av dem så får de leva. Eller nåt.

Så har vi ett nytt underlakan som ska klara bäddmadrass på upp till 26 cm. Själv ligger jag på två, och har fått en tiocentimeters som jag inte vet om den ska läggas rätt på sängen eller på bäddmadrassen, som är tio år. Sängen är säkert inte lika utlegad som bäddmadrassen. Vi får se. Det ska bli spännande när vi orkar "byta sovrum". 24.8 grader i sovrummet är sådär. Men det kan bli kallare i natt. Varför sa jag det. Det kan bli varmare också. Eller samma.

Idag lagade jag mat, igen! Visserligen klippte jag bort benen från tre kotletter, stekte dem, Mikael tog fram broccoli och kokade, bra hade vi en färdig burk i kylen, han fick en halv tomat till och jag skar två oskadade potatisar i bitar, kryddade med salt och peppar och hade på olja och smör, och så kan på nåt jet crisp program på mikron och på 10 min har man perrrrrrrfekta klyftpotatis. Det var enklast möjliga. Men en sån middag klarar jag med lite hjälp, nån gång. Kul.

Livet är. Inte migrän idag, det är därför jag inte pratar om döden :) Men ska bli skönt att sova. Igår gick åt skogen, men inatt ska jag följa mina egna regler till punkt och pricka och inte tänka "om jag bara..." Det blir aldrig bra.

Sov gott! Vad gör folk som brukar se på Melodifestivalen? Är ute och dansar till Frank? Jag är inte heller sorry. Så snäll han är som använder konjunktiv, det måste alla lärare gilla att få ett ungt, hippt (eller vad man säger, fet eller nåt) exempel på.

Inga kommentarer: