Musli med tyskt ue

Råd och rön kom i posten idag. Läste den medan jag tog paus fyra gånger under middagsmatlagandet. Nu efter middagen sitter Mikael och jämför musli enligt deras test av 102 sorter. Hans favoritmusli fick 99 poäng av 100, 15% fiber tyckte jag han sa.

Min favoritmusli? Jodå, den fick hela 11 poäng och kvalade därmed in till bottom 10. 0% fiber. Fast jag har sett såna där små bruna cornflakes i och de trodde jag var fiberrika. De smakar i alla fall så.

Slutfanfaren är nästan imponerande. Min favoritmusli från Lidl har högst sockerinnehåll av 102 sorter. 33%.

Är inte det rätt imponerande? Att ha lyckats hitta en musli med noll fibrer och var tredje tugga rent socker. Som en spårhund alltså.

Det där med att sluta med kolhydrater kommer närmare och närmare.

4 kommentarer:

Stina sa...

Jag har hört om detta test. Känner du till myssligubben aka Christer westerling? Han var mycket missnöjd med att hans myssli inte kommit med i ett så stort test. Stackarn.

Jag gillar också den där sockermuslin från lidl. Den har ju så mycket nötter och gott i sig. Men när jag läste innehållsförteckningen såg jag att all frukt var sockrad, så jag förstod att den inte var nån höjdare. Men 0% fiber och 33 % socker är värre än jag trodde.. Jag kommer nog försöka låta den stå kvar på hyllan i fortsättningen. :-)

Anja Olergård sa...

Jodå, jag såg på fejan att Westerlings muesli inte varit med.

Vi kan väl dock, helt ovetenskapligt men rätt säkert, slutleda att deras muesli hade slagit Lidls. Pretty hard not to!

Och att frukterna var sockrade låter ju vansinne. Torkad frukt i sig är ju sött! Jag köper i alla fall inte den mer.

Stina sa...

Nej, inte jag heller. Men vi har nog nån kvar i hemförrådet.. Och jag kan inte slänga mat.. Inte ens socker. :-)

Ja, deras myssli hade kommit i topp. Lätt.

Och håller med - sockra torkad frukt är vansinne.

Monnah sa...

Amerikanerna är riktigt duktiga på att sockra allt, inklusive torkad frukt. Men vår favoritmango köper vi ändå, trots det extra sockret...