Första resan

Jag nämnde för ett tag sedan att jag har tre drömresmål i Europa. De är kanske inte precis udda, men ändå lite ovanliga. Visst vill jag se Mallis och Kreta och Lanzarote också, men de här är lite mindre mainstream. De har gemensamt att de har en rätt så cool historia.

Sofitel Grand hotell i Sopot, Polen

Sopot är en stad vid Baltiska havets sydstrand i norra Polen och har cirka 40 000 invånare (Wiki och TripAdvisor). Den ligger bara några kilometer mellan de större städerna Gdansk och Gdynia och dessa tre bildar ett storstadsområdet som kallas Trestad.

Sopot är en viktig spa- och kurort och ett populärt turistresmål och har varit det i flera hundra år. De rika och kungliga har länge älskat Sopot och även under kommunistregimen behöll staden sin exklusiva air. På senare år har staden dessutom sett många nybyggen.

Förutom att njuta av spalivet på de anrika hotellen kan man som turist också se och promenera på Europas längsta träpir, som pekar 515,5 meter rätt ut i Gdanskbukten. Staden är också berömd för Sopot International Song Festival, Europas näst största efter Eurovision Song Contest. Trots dessa och den livliga gatan Monte Cassino är det nog ändå för sina vackra stränder och fashionabla anläggningar som Sopot är mest känt.

Efter denna säljande inledning lämnar jag er också med några foton, om det inte var nån som köpte tanken på spabehandlingar, pirpromenad och stillsamma middagar på anrikt lyxhotell.


Samtliga bilder är hämtade från hotellets webbsida.
 

1 kommentar:

Stina sa...

Ja tack, gärna! :-)