Drömresor

Min Sanne, som är min tvilling och min diametrala motsats, brukar ha underliga idéer om vissa saker. Till exempel sa hon att hon inte tänkte resa till USA förrän hon hade varit i alla länder i Europa. Nu är hon inte dummare än att hon anpassar sina vitlöksdoftande idéer när hon får en annan, mer spännande längtan. Men jag tror fortfarande finkläder betyder guldig pakistansk klänning med haremsbyxor. Vi har ett sånt coolt kort med henne i nåt etniskt, blonda lockar och lancomeröda läppar, och mig med den lilla svarta, som den här gången hade lite fastsytt glitter och var lånad av Ninni, som köpt den dyrt. Ni får tänka er den festutstyrseln. Anarkisten och toryn...

Men resor var temat. Vart vill ni resa? Har varit sugen på Azorerna även innan bästa Ulle flyttade dit. Vill till södra Italien, till Kreta, till lagom varmt och soligt kanske i Egypten och definitivt till Israel. Vill till Västindien, Hawaii, Madagaskar eller så. Till St Moritz och Sälen. Till Basel, Luzern och Lugano.

Och mest av allt till tre anrika hotell i Europa som jag ska berätta mer om endera dan.

5 kommentarer:

Monnah sa...

Anrika hotell? Det låter trevligt.

AL/Scandinavian Christmas sa...

Grekland, Prag och Paris.

Anja Olergård sa...

Bugger! Satt å skrev en lång kommentar. I googles sökfält!! Vad sa du? Grekland, ja, det stödjer jag helhjärtat. Fick bara fgör mig att jag borde börja med kreta. Ingen logik bakom det i a f. Paris skrämmer mig. Prata franska, leva på en croissant till middagen, ha värsta modeutstyrseln eller åtminstone fotomodellhals, gå omkring och titta på sevärdheter? Då väljer jag hellre en liten by i södra Frankrike där man kan sitta på café och insupa atmosfären och glo på invånarna, och där de uppskattar mina försök att göra deras språk rättvisa. Och där man får grillad kanin på kvällen och plockar resväskan full av örter för man tror att då kommer maten att smaka likadant hemma. Och så tar man sig en smartcartur till grannbyarna och köper persikojuice. Prag har jag varit i två gånger. Vackert som bara den. Mååååååånga trappsteg upp till fortet, ankan smakade inget vidare men servicen var fin. Och kyrkan rätt underlig. Tack för resturen!

AL/Scandinavian Christmas sa...

undrar just vad du fått för sökresultat på den! Jag kan inte glo på invånare om det bara finns sådär en handfull,och är osäker på kombinationen smartcar på landsbygdens skumpiga grusvägar. Prag en tredje gång är kanske att ta i för dig. Då får vi satsa på Krekland om vi ska resa ihop. Och det ska vi väl? När vi friska och snygga har småbarnsträsk och MEträsk bakom oss.

Anja Olergård sa...

Smartcar på semester, det har jag faktiskt varit med om. Och man kom nära allting. Dessutom var det inte småvägarna som var problemet utan motorvägen, tro det eller ej. Smartcar har en komforthastighet på max 70. Men vi kan hyra nåt annat :)