Täcke

Mikael har totalt anammat idén med sommartäcke och vintertäcke. Skönt. Tycker det är självklart att man vill ha ett tunnare täcke på sommaren. Vi bytte till vintertäcke när jag hade huttrat i tre nätter i rad trots strumpor, pyjamas och fleecefilt, för ca tre veckor sen. Men nu har jag upptäckt ett problem. När man bäddar -- när JAG bäddar -- tar jag tag på långändarna, snitsar till det så täcket flyger upp i luften och sen landar slätt på rätt ställe. Med sommartäcke som väger i princip luft är det inga problem. Men sen förra vintern har jag blivit för svag/dålig och kan egentligen inte lyfta mitt vintertäcke. (Såhär måste Annika S ha haft det i tio år!!!) Har kollat på IKEA, Jysk och Hemtex efter andra vintertäcken, men det verkar som det lättaste väger om det nu var 1300 eller 1600 gram. Hmm. Får väl börja bädda genom att bara dra i täcket när det ligger på sängen. "Armarna uppåt" har ju i alla tider varit den tröttsammaste/mest smärtgenererande  rörelsen jag kan göra. Får väl vara glad att jag har kunnat bädda min säng utan problem i 16 år. Före det var det bara 15 år av svårtjatat barn/ungdom/tonåring som gjorde det svårt för min säng att bli bäddad :)

Och ja, det är en sån dag. Jag har kola i huvudet -- fattar inget, minns inget, märker inget -- och taggtråd i känslostället. Är inte specifikt irriterad på nåt särskilt, men på typ allt. Sov 6 timmar i natt, för jag blev kissnödig! Och sen somnadejag inte riktigt om. Såklart. Det sista jag tänkte när jag skulle somna nån gång efter 4 var om jag skulle kissa först. Men jag tyckte jag hade gjort det innan jag gick och la mig i sängen, och sen hade jag bara druckit en mun vatten med pillrena. Men tydligen produceras det urin hela natten, vare sig man dricker eller inte. Nu vet jag det. Grr. Egentligen visste jag ju det, för man vaknar ju och är nödig på morgonen fast man inte druckit nåt medan man sov.

Vill inte laga middag. Ska börja med falukorv i ugn med saker instoppade mellan ... bitarna eller vad säger man? Om jag inte orkar färdigt får chefen ta vid.

Chefen. Ni anar sarkasmen va?

Taggtrådsdag.

Inga kommentarer: