Blivit vallad i Haninge centrum

Att bli vallad brukar betyda att man som mordmisstänkt får gå på promenad med polisen på mordplatsen. Eventuellt betyder det också att man går omkring på fjället med sina fårkamrater och sin herde.

För mig betyder det att gå i affärer. Och det har jag gjort idag!

Först var jag hos optikern. Brukar vända bort vänstra ögat från TV:n så jag trodde att min syn hade försämrats. Det hade den, men jag ser grymt bra med glasögon, och synförändringen var marginell, men på det ögat jag trodde. Eller, rättare sagt så var det snarare astigmatismen som hade blivit värre, inte synskärpan. Hur som helst så ser jag finfint och har inte heller tryck i ögat (Mårdbysidan har ju grön starr i generna). Mikael kollade på såna där pensionärsglasögon (minns inte vad nåt heter nu, men ni vet, såna där med olika styrkor i samma glas) och de kunde erbjuda sin bästa modell för 6 000:-. Inte som hittat. Men M klarar sig ändå, som väl är.

Efter det bytte vi en tröja till Mikael på Dressman. Han köper kläder utan att prova dem i butiken först (karlar?! Hur kan de?????) och ... hrm... han behöver större storlek nuförtiden om man säger så. Han är inte 20 eller 30 eller ens 40 längre. Inte för att åldern nödvändigtvis har nån direkt motsvarighet i vikten, men ni fattar. Så det blev en större storlek, och på köpet en snyggare modell, tyckte jag. Han hade vid samma tillfälle köpt en annan tröja på Dressman (när Port 73 öppnade) och när jag tvättade den blev det en stor fläck, där en yoghurtfläck hade varit före tvätten. Supermysko! Så han fick en ny tröja; det var bra service.

Sen måste jag bara tipsa om en grej! De hade strumpor med tryckknappar på. Tjejen förklarade att man har på sig dem som vanliga strumpor, men sen när man lägger dem i tvätten knäpper man ihop dem, och så sitter de ihop både i tvättmaskinen och i torktumlaren. Aldrig mera omaka par!

Sist släntrade vi in på Axelssons, där jag hade ett presentkort sen min 40-årsdag i somras. Hittade masssssor av snygga plagg, men jag borde haft en eller två storlekar mindre och en eller ett par storlekar större plånbok, om allt skulle ha varit riktigt perfekt. Men jag hittade en supersnygg kjol i ulligt vintermaterial, med rutigt tyg (ni vet, ränder som går åt olika håll) i svart/grått/rosa/lila och med några olika våder. Det finns jätteont om kjolar i de vanliga affärerna nu, men här fanns det massor. Hittade en jätteklädsam lila kjol också, men 46:an var för mycket korvskinn och det fanns ingen större. Jag såg många andra snygga kläder och det var roligt att gå omkring i det vackra. Väldigt mycket lila och fuchsia och magenta. Mmmmm! Jag slängde fram en blus och frågade Mikael om han visste att det var min favoritfärg i hela världen. Det visste han.

Mikael hade ätit med Jonte efter bowlingen, så jag fick mig en McFeast-meny till avslutning. Man tror att det ska vara godare än det är. Det är nästan så det smakar ... apa. Sorry. Men jag är mätt och har inte behövt laga mat idag!

Och så har jag en jättefin kjol!!!!!!!!

Inga kommentarer: