Sad day

Elizabeth Anne Designs Living kör just nu med A day in my life med sina olika bloggkontributörer/-triser. Mest småbarnsmammor som är lyckliga om de hinner duscha innan ungen börjar tjuta.

Själv har jag det ungefär såhär:

11.57 Vaknar.
12.50 Går upp ur sängen. Kanske.
13.00 Kissar, tvättar händerna och tar morgonpiller.
13.02 Sätter på datorn och kollar mail, Facebook och ifall Bettan har lagt in foton eller videor. Skriver i nattens sömntimmar i programmet M har gjort åt mig.
13.30 Kanske gör lite Start och yoghurt, eller ett par mackor, eller mikrar rester från gårdagens middag.
13.35 Äter sittande framför datorn eller liggande i soffan, fortsätter surfa och/eller blogga, eller ser på TV.
15.00 Vilar ofta middag.
17.15 Orkar öppna ögonen igen.
18.00 Släpar mig upp. Lagar middag.
18.45 Äter. Pratar med Mikael.
19.00 Ser på Vem vet mest. Mikael piskar mig för det mesta, om han också tittar. Sen tittar jag/vi på vad som är bäst. Ibland Top Gear, ibland 2 1/2 men, ibland Law & Order.
21.45 Börjar vakna till liv igen efter middagslagningen, och stoppar ofta in disken i diskmaskinen, om M har tömt den. Sätter diskusen på delay, så den är varm och nykörd när M går upp nästa morgon.
22.22 Tar sömnpiller, dubbelkollar att jag har skrivit in dagens aktiviteter, symptom och mediciner tagna i Mikaels program. Surfar lite.
23.30 Ligger oftast i sängen så här dags. Har då förhoppningsvis borstat tänderna och kissat också, annars går jag upp igen. I alla fall om jag är kissnödig. Kanske får jag gå upp igen och ta en Alvedon, eller göra nåt annat jag har glömt. Kanske dricker jag en kopp te om jag märker att det kurrar för mycket i magen. Läser biblioteksbok eller tittar i taket.
00.00 Mikael läser högt ur skrifterna och vi håller bön. Jag läser mer i deckaren för dagen och försöker lugna ner mig så att sömnen kan komma.
00.50 Tar min insomningstablett, tar på mig ögonbindel och öronproppar. Klappar Mikael.
01.15 Sover.

Lather, rinse and repeat.

Om jag behöver det, tvättar jag håret i handfatet eller duschar. Och ibland tvättar jag kläder eller lakan också. Nån gång åker jag med Mikael och handlar mat. Men that's it.

Ibland smakar livet apa. Typ nu.

Men det är ändå bättre än alternativet.

1 kommentar:

Monica sa...

Jag önskar att det i alla fall blir lite bättre igen. "Livet är orättvist." Så lyder det ordspråk min far så vist brukar dela med sig av. Kram.