Glad och effektiv

Dagen började med migrän. Grr. Men inte värsta migränet, men jag blir så däckad av pillrena. Men jag släpade mig till köket vid fyratiden och lagade middag. Spaghetti och köttfärssås orkar man nästan laga även om man har migrän. Thomas kom hit. Han och Mikael lärde mig vad andragradsekvationer är, och tredjegrads- och fjärdegrads-, och derivata. Och det där med kurvorna som beskriver ekvationerna. Typ. Jag fattade det medan de förklarade, men är inte lika säker på att jag skulle kunna förklara det för nån annan i detta nu... Men det kändes stort att förstå nåt jag inte är säker på att jag fattade när jag gick i gymnasiet, om vi ens läste sånt på humanistisk linje. (Och faktum är att mattelektionen sammanföll med att dagen vände och blev en bra dag istället för en trött och ond dag.)

Ingen av dem var dock särskilt intresserad (dagens underdrift) av vad kongruensböjning är (läs här på Wikipedia om ni inte vet och vill veta). Det är inte lätt att vara humanist i ett hav av naturare.

Sen har vi gjort ärenden -- tre på en halvtimme: Apoteket, biblioteket, hämta paket på posten -- och sen var vi och handlade på stora ICA. Nu har vi rejält med mat igen, och chokladpudding :)

Har lånat fyra deckare. Älskar biblioteket! Jag har nog läst ett knappt dussin böcker i sommar och det har varit underbart. Jag mår väldigt bra av att läsa böcker. Det är själslig njutning.

Är också så grymt glad för svensk socialism och att vi har ett tak på vad mediciner kostar. Jag går bara dit och hämtar ut vad jag behöver (dagens dos hade nog kostat en tusenlapp annars). Fantastiskt!

Och så är jag tacksam för Pågens kanelgifflar. Tyvärr...

Källa: Nåns blogg, via google.

P.S. Måste ju nämna dagens fynd! På ICA hade de rea och vi hittade en trädgårdsstolsdyna för 50:-. Vill ju byta ut allt marinblått i vardagsrummet och gungstolen har en marinblå dyna. Men nu hittade vi en beige/ljus nougat, för som sagt bara en femtilapp!! De kan lätt gå på några hundra. Dagens fynd!! Jätteglad.

Och så har Mikael varit underbar på sistone. Särskilt underbar.

Inga kommentarer: