Nu trillade femöringen ner!

When the student is ready, the teacher will appear, är ett sånt där gammal klokt citat (buddhistiskt ordspråk)som jag både har hört och sagt vid många tillfällen. Det är därför som det inte särskilt ofta hjälper att försöka fostra vuxna människor vid felaktigt beteende, för de är ändå inte redo att höra och fatta fullt ut, för annars hade de ju kommit på det själva.

Idag trillade femöringen ner på mig för en sak jag hörde för många, många år sen. Jag har alltid haft svårt med läppstift. Är vit i hela ansiktet, så jag gillar färg på läpparna, men mina läppar är också konstiga, för ett rött läppstift blir neoncerise, och ett rosa blir vitt, ett brunt blir nästan rött osv. Så jag har ofta använd brunlila läppstift för att jag vill ha typ gammalrosa läppar. Men min familj har ofta sagt att jag ser cyanotisk ut. Jag har inte hajat det förrän nu (alltså, man fattar inte förrän man fattar), när jag såg den här bilden. "De hade bara inte ful smak" och "jag begrep stil", utan de menade verkligen nåt, men som jag inte var beredd att inse. Men nu ser jag hur cyanotiska läppar ser ut. Inte vackert! Och jag trodde jag hade snygga läppar, alla dessa (ton-) år. Tonåren är ju annars en sjukdom som går över, men att det skulle dröja tills medelåldern hade jag inte väntat mig!


Bilden är på Gadaffi, som enligt SvD har blivit anklagad för sexism. Han ville visst bara har snygga brudar på nån föreläsning om islam, och använde nån italiensk eskortservice.

Inga kommentarer: