Bananflugor -- bläääää

Det där förra tipset jag skrev om, med honung, ättika och diskmedel, funkade rätt dåligt. Totalt har 4 flugor dött, medan vi säkert har dödat det fyrdubbla själva, genom att spruta Ajax på dem och trycka till med hushållspapper. Men det stinker Ajax här hemma och de verkar inte minska i antal.

Så idag har jag surfat vidare. Hällde ut min "fälla" och skapade en ny. Det stod att man skulle ta ett glas med saft och hälla på några droppar ättikssprit och några droppar diskmedel. Saften och ättiksspriten lockar till sig flugorna, och diskmedlet tar bort ytspänningen så det gör att flugorna drunknar.
Källa: här.

Vi får väl se om detta funkar. Det står i alla fall ett stort glas med hallonsaft på diskbänken. Ser lockande ut faktiskt, men det där med ättika och diskmedel i ska jag nog komma ihåg så jag inte sveper det :)

P.S. Vi är faktiskt inte några äckliga typer som har matrester över hela köket och bananskal liggande. Faktum är att det enda levande vi har i köket är en planta basilika i köksfönstret. Jag vet inte vad de lever av!

1 kommentar:

PERNILLA sa...

bananflugorna kommer från basilikan.