Såpa, nej soppa!

(Vår äktfranska granne Michel Gasque sa alltid såpa istället för soppa. Och jag blev lite nervös när han pussade på kinderna som hälsning när jag var 7, för jag blev lite osäker på om jag verkligen ville pussa en halvfrämmande mans småriviga kind. Men jag var hemligt kär i hans son Dodo (Dominique), och minns att vi kröp igenom nåt källarfönster lite akrobatiskt en gång. Annars lekte jag inte särskilt mycket med honom. Men tillbaka till såpan/soppan.)

Kickis laxsoppa lät så enkel och god, men jag hade varken rotfruktspåse eller Kelda-soppa hemma, så jag gjorde en egen variant igår. Det var faktiskt första gången jag gjorde fisksoppa. Nä, andra. Förra gången blev oerhört misslyckat, och fastän jag fått ett fisksopperecept i en vacker skål jag fick av Hanna i födelsedagspresent för många år sen, så har jag bara aldrig vågat igen, efter förra misslyckandet.

Gårdagens resultat blev väl OK, fast både Mikael och Thomas tog om :) Jag tog purjolök, röda linser (som blev helt urblekta i soppan, och jag som hade hoppats på att köra på det rosa temat!), påsgrönsaker (morötter, blomkål och gröna ärtskidor), fiskbuljong, grädde, citronsaft,dill och lax. Laxen hade skinn och kostade bara 39,90:- på VI för 4 st marinerade filéer. Tog ju max 1 minut att dra av när de var kokta. Det slipper jag gärna att betala nån annan för att göra i förväg.

Och apropå soppor såg jag nog den charmigaste soppan nånsin på coco + kelley, där recept och instruktioner finns. Det stod att den funkar kall också, och det för ju tankarna till planerade events för många, typ bröllop eller födelsedagsmiddag.

Inga kommentarer: