Lately

Har missat att skriva om en del som hänt på sistone.

1) Gräset har blivit mörkgrönt, klorofylligt och saftigt långt. Och ja, jag kan förstå varför en del djur gärna äter det. Det ser smaskigt ut!

2) Thomas har fyllt år och vi åt god middag hemma hos honom (men hans mor spelade ut sin mama's boy-kort och lagade middagen -- något vi andra inte precis hade något emot för det var jättegott...). M skulle upp kl 5 morgonen efter så vi gick när det började bli Rock Band-dags. Hade varit kul att se barnens mormor och morfar lira. Ryktesvägen hörde vi att Allan faktiskt försökte.

3) Jonte var här nån gång också och lekte med Mikael. Berättade om teaterhelgen i Sundsvall, diskuterade nåt med toner och gitarr på ett fysiskt sätt, visade cool ryggsäck/gitarrväska. Sammanfattningsvis: sånt där manligt, nåt, gjorde de. Jag gjorde nåt sånt där kvinnligt (haha, alla feminister!) och lagade middag. Potatismos och ugnsfalu som ingen kryddade extra på. Sen kollade Jonte och jag på TV-program där de spränger saker. M var på hemlärarbesök.

4) På lördagkväll var det lite deklarationsångest hos somliga. Min far har för första gången egen firma, liksom Thomas, men eftersom pappa har viss erfarenhet av ekonomi var han för stolt för att be Mikael eller Christina Hanke om hjälp. Jag hörde inga andra rykten än att han klarade av det. Det kanske sas ett och annat järnspik under processen, men det är petitesser. Thomas och M satt däremot och räknade koncentrerat i typ fyra timmar. Jag hade gjort laxsoppa för första gången, och både Thomas och Mikael tog mer. Det är så jag beräknar kulinarisk framgång -- tar nån mer? Kryddar de extra?

5) Sen på söndagen blev det ingen barnmiddag för Johanna var i Jönköping och pussades och Thomas hade varit här dagen innan. Vi vilade oss säkert kungligt istället.

6) Sen har det varit stavskonferens också, men det kanske var så längesen att jag redan har skrivit om det? Det var i alla fall väldigt bra. Och jag ramlade bara raklång en gång och slet upp en muskel...

7) Sen har det varit annat vanligt, som Apoteket, läkarbesök, provtagning, kognitiv terapi, sjukgymnastik (för sista gången), massage, handla mat, försöka städa (men inte lyckas), tvätt (fast inte av lakanen än, som snart står för sig själva), migrän (kan höja ögonbrynen lite nu, så botoxen börjar gå ur), trötthet och lite deppighet, goda vanor som skriftläsning och bön, och middag nästan varje dag :)

8) Och igår, nej i förrgår, lördags, var det överraskningsfest för kusin Terez som fyllde 50. Min Mikael (Tessans Michael också för den delen) är också född -60, och typ hälften av gästerna också, så det var mycket gamla flickvänner och minnen från Gubbängen och sånt. Jag hade högklackade skor på mig så jag inte skulle frestas att stå upp. Vi var i Birgerssons kurslokal i obygden utanför Södertälje. Tjusigt. Mycket folk, släktingar och vänner, och mat till många. Efterrätt till lika många, och trevliga impromptu tal. Terez tre söner spelade och sjöng hennes egenkomponerade sång Motvind. Inte ens vid "Och även om resan blir din död" lipade jag, varken för Maddans död, eller för Terez som undkom den med en hårsmån. Jag hade i alla fall Maddans kavaj på mig, så hon fick vara med på ett hörn.

9) Före det hade Mikael tolkat och översatt på norra stavens stavskonferens. Han gjorde det på söndagen också. Det var en engelsman där, och så favoriten José Teixeira da Silva. Men han talade riktigt bra, sa Mikael, så det är vi glada för. Vi sa inget ont om honom när Mikael var i bilen.

10) För symmetrins skull borde det verkligen finnas en tionde punkt här, men jag kommer inte på nåt mer. Att berätta omvad som ligger i tvättmaskinen är liksom inte nog viktigt, även om hela den här bloggen oftast är ett enda långt navelskåderi. Fast jag kan ju säga att jag kröp på marken bredvid sängen härom dagen (och betänkt att vi har mycket lite space bredvid sängen, så det var lite att åla sig) med ett sopborstskaft i handen och försökte få ut en vattenflaska, tre blyertspennor, och en bortsprungen Sudokutidning som Mikael saknat länge. Det var en kärleksgärning och en mini-workout :) Och två dammtussar stora som tomater som åkte i sopkorgen var ju bara bonus. Mikael säger att han ska försöka börja dammsuga noggrannare under sängen.

Hej hopp, go' vänner!

1 kommentar:

AL/Scandinavian Christmas sa...

nr 10 var en personlig favorit