Kan bara kallas storverk!

Eftersom jag ofta tvättar håret i handfatet behöver det rensas ur emellanåt, där nere i gångarna ni vet. Nu är det så illa att vattnet börjar rinna långsamt, och har gjort det i säkert 1-2 månader. Så detta elände har legat på min lista länge och bara skrikit att bli taget om hand. Igår fick jag ett ryck och började röja ur skåpet och skruva isär ... sakerna, vad de nu heter. OK, skruvade först av den där grejen som alltid innehåller vatten. Det började stinka. Vattnet var caffe latte-färgat. Såg några äckliga hårstrån sticka ut. Drog med toapapper. Urgh! Jag behöver inte återge hela processen här, men låt mig bara säga att jag till slut bara kunde arbeta med höger hand, för vänster var klistrad vid näsan. Det stank så himla skitäckligt och det var som att lukten satt i näsan hela kvällen, till och med när jag låg i sängen och läste min bok vid midnatt! Och håret -- lääääääääääääskigt säger jag bara. Seriös blaja. Fy sjutton.

Men eftersom grejerna var nya när jag flyttade in för knappt två år sen, är det bara min smuts (och numera också Mikaels) som finns, så det känns ändå rätt OK att städa. Och när man har gnidit lite med diskborste och tandborste och minst en deciliter Yes så blev grejerna om inte skinande rena (de är ju av vit plast, så inte skiner de inte) ändå så pass rena att man inte direkt måste spy när man tog i dem. Nu är allt vitt igen, inte caffe latte.

Sen skruvade jag tillbaka allt. Det hade ramlat ur en packning som jag inte såg var den kom ifrån, men jag gjorde mitt bästa. Fast det var tydligen fel, för det läckte. Så blir det alltid när jag rensar avloppet. Tror att jag bara tar isär sakerna helt logiskt, men sen kan jag inte sätta tillbaka dem lika logiskt. Men trial and error funkar också bra, så nu sitter allt där det ska och ingen lukt smiter ut. När jag fick skruva bort nåt igår och den där kloaklukten kom tillbaka tillsammans med en svag "bris" från röret, då var det för sjutton inte roligt längre.

Mikael kom hem just då, och plötsligt kände jag inte för att laga middag längre. Vi åt mackor till middag. Kände mig "oren" hela kvällen.

Idag däremot har jag migrän och ska till vårdcentralen kl 16, så jag ska lägga mig och vila nu. Den bekanta triptan-armdödheten har satt in. Mikael snarkar så gott; han har varit uppe i mer än 9 timmar redan och skulle pausa lite. Idag är det bara sängen som är den rätta platsen för mig. Synd att jag måste till psyktanten. Kan man ta mössa på sig i strålande solsken? Burka verkar rätt lockande faktiskt. Är så dödstrött!!!!!

1 kommentar:

Monica sa...

Jag har varit rengöringsrörmokare ända sedan tidiga tonår och har fortsatt med det i mitt gifta liv. Nu är frågan vem som ska ta över efter mig... Jag börjar bli lite småtrött på det där klägget.