God jul?

 Det här blir nog inte familjens officiella julhälsning i år, men vi får se.



7 kommentarer:

Monica sa...

Hahaha, den var kul! Tror inte det blir någon julhälsning från oss i år, men man vet aldrig...

Humlan sa...

😂😂 Klart annorlunda julhälsning iallafall! Kanske inte sprider så mycket julstämning😅🎅


Humlan

Anja Olergård sa...

Nej, inte så mycket julstämning, men det förklarar i alla fall min innevarande sinnesstämning. 🤬

Humlan sa...

Ja, väldigt bra illustration till en (högst förståelig) sinnesstämning!
🎅💀
Det är ju många som inte varit snälla i år, så det minsta man kan kräva är ju att de får misslyckade julklappar eller sätter sillen i halsen. Kanske man skulle göra lite voodoo dockor specifikt inför julen? Man kan ju drabbas av mycket då! Kräksjuka, jobbiga släktingar, fulla tomtar,griniga barn, torr lutfisk, tandlossning pga för hård knäck..

Anja Olergård sa...

Du, jag såg några vodoodockor på tv och jag blev ärligt talat sugen. Kräksjuka till dr Anna, griniga barn till vårdcentralen. Julefred? Julefrad.ga!

Jag vet att det bara blir sårigt i en själv att önska någon illa för det illa de gjort mot en själv, men jag är samtidigt inte säker på att det inte är sunt att önska dem bara lite av vad de gett en själv med berått mod. De sitter och tror att de var bra och vet inte ens om att de skadade en. Det borde man säga. Man borde kanske inte önska livet ur deras bolån eller äktensnkap, men att de ska få känna hur det känns när man gör mot dem som de gjort mot oss, det är nog en del för att de ska kunna be om ursäkt. Jag har aldrig fått en ursäkt. Ändå är det det jag vill ha mest. Att de inser hur dåliga de var.

Humlan sa...

Ja men det låter lagom 'ont' tycker jag 😁.
Jo, en ursäkt, eller upprättelse skulle man gärna vilja ha😒.

Det är nog inte bra om man fastnar i hämndtankar och fantasier och aldrig kommer vidare med sorgen och andra känslor, men det är viktigt att tillåta sig att känna alla känslor när man blivit djupt kränkt och illa behandlad. Låter man de finnas försvinner de av sig självt med tiden.

Att forcera förlåtelse eller att försonas med det som hänt kan bli en käpp i hjulet för att läka.💜

modren sa...

Tack och förlåt är borttagna ur språket numera.
De gånger jag fått för mycket pengar tillbaka i en butikskassa och har lämnat tillbaka dem, har jag ofta mötts av irritation. "Jag gör minsann inte fel", ungefär. Trist.
modren, desillusionerad