Är det inte det ena

Bragée skickade ju två kallelser till videobesök med AT. På förmiddagen. Då fick jag förklara och fick nya tider på eftermiddagen. Men bägge tiderna råkade vara på precis de två tider som hemtjänsten kommer varannan vecka, så jag bad om ytterligare nya tider. Då får jag två besökstider inne i stan. Förklarar att det ska vara videobesök. Då säger människan att hon inte får boka videobesök för folk som bor i Stockholm. Men det är ju de själva som har bokat in mig på videobesök från början, men de har bokat fel tid och det ska bara ändras.

Som om inte det räckte skrev jag äntligen till min biståndshandläggare. De har haft sen 22 aug på sig att ge mig extra tid för lakansbyte. De ringer Noga och saker verkar inte stämma. De ifrågasätter varför jag inte använder tiden så som kommunen har noterat den. Men dosetten gör man inte en kvart i veckan utan jag slår ihop kvartarna och gör det en gång i månaden. Samma med duscharna, jag kan inte duscha tre gånger i veckan för att jag är för sjuk för det. Och samma med städ, det klarar jag inte av att ha varje vecka en halvtimme, dels klä på mig vare sig jag orkar eller inte samt att gå upp kl 14 oavsett om jag behöver sova då.

Men så får jag till slut iväg meddelandet till min biståndshandläggare.

Hon är "frånvarande tillsvidare". Säger att man ska ringa nån annan.

Jag vägrar ringa men sms:sr och ber om mailadress.

Men alltså, jag har hållit på med det här sen jag vaknade. Har inte kollat mail än, bara gjort ärenden.

Tror jag är så arg för att inte bara tar dessa ärenden min energi, så att jag får avstå saker jag vill och behöver göra. Men det jag är riktigt irriterad på är när man tvingas använda tid och energi för onödiga saker som påminnelser, rättelser, förklaringar. Om folk bara kunde göra rätt första gången!!!

Men eftersom jag ska tänka mer positivt och med tacksamhet så vill jag berätta om hur bra jag har det. Igår åt jag ostbågar efter middagen när jag såg på Filip och Fredrik medan Mikael var och hjälpte några tempelmissionärer med en powerpointpresentation. Jag var tvungen att höja volymen för det krasade så i huvudet när jag åt ostbågarna. Om det är ens största problem!

Vilket lyxliv! Inget jobb, inga barn. Ligga i soffan och se på tv (man behöver inte ens gå fram till teven för att byta kanal, som jag minns från min barndom). Ostbåger mitt i veckan. Okynneständer för att det ska se mysigt ut hemma. Elräkning på bara lite över 3 000:- så vi hamnar inte på bar backe av det.

Och fast jag är superirriterad på folk som inte gör rätt så att det tar tid och kraft så har jag det så väldigt bra.

Tänk om jag hade behövt jobba i en gruva.

2 kommentarer:

modren sa...

Eller om du hade levt för 100 år sen. Ut på fälten och skörda potatis, människa! Den som inte arbetar ska inte heller äta ...
Men F & F och ostbågar - blir du verkligen nöjd av det? Huvva.
modren

Anja Olergård sa...

Jag sa till Mikael igår att om jag bott i Afrika eller för den delen the dark satankic mills eller bara på steniga potstisfält, så hade jag väl dött.

Är trots allt väldigt glad att jag lever. Lever ett på många sätt uselt liv men å andra sidan så har jag Mikael och min familj och hans familj och om jag bara orkade träffa gamla vänner nån gång så skulle jag inte ha nåt att klaga på. Det börjar verka ute med att äta på restaurang, vilket varit mitt högsta nöje hittills. Men det går inte att klä på mig, fixa håret, sminka, sitta upp. Kanske kan vi ta med mat från Jason's. Men jag längtar verkligen efter att äta på Sundby gård, jag tyckte det var dyrt men deras julbord är mmmmmummmmma.

Vill ta kort av oss och göra julkort i år. Snart är väl det försent också.

Man Vaddå, gillar du inte zpilip och Fredrik? Dagens höjdpunkt at se om M och jag hade vunnit.vi räknsr inte poäng men när vi kan nåt de inte kan så känns det bra. Men jag ska sju sluta bugga mitt värde på att jag kan mer än andra.