Varje dag

Den här veckan har jag skickat tre meddelanden till min vårdcentral. Ett om att mina zolpidem är slut. Fick till svar att en kollega hade planerat in det tills i onsdags. Inte för att jag ens sa att jag hade tabletter kvar tills dess! Men inte fick jag receptet då. Dagen efter, dock.

Sen två påminnelser. Dels har jag bett om läkarintyg som ska heta egenvårdsintyg och är för att hemtjänsten ska få dela dlsyetter. Förut hette det delegeringsintyg och var från sköterska till hemtjänsten. Nu är det läkare till biståndshandläggare. När jag påminner om att jag inte har fått intyget än säger de att det är sköterskan som ska skriva ett delegeringsintyg. Ignorerar att jag redan sagt att det är gamla regler. Säger att jag borde ha apodos. Avslutar ärendet.

Det tredje, långtidsmätning av ekg och blodtryck. Fick tid två dagar efter varandra kl 10 inne i stan. Jag skrev anteckningar från läkarbesöket när detta bestämdes som att sköterskor från vc skulle komma hit med apparaterna. Så sa till läkaren att det absolut inte fungerar så. Då har hon kontaktat Globen Heart och jag ska hämta bägge utrustningarna, personligen såklart, på fm, och lämna dem nästa dag. Hur är det inte två dagars färd till Globen? Hur är det inte att störa min sömn att åka dit kl 10 ena dagen och andra enligt överenskommelse kl 13? Jag har förklarat för läkaren att om jag går upp och dessutom åker hemifrån kl 10 så kommer det att vara en sån enorm överansträngning för mig att adrenalinet kommer stt flöda och hur intressant är det att se mina värden då. Förutom att om jag gör så så kommer jag att få sömnen förstörd för månader framöver. Jag vägrar!

Jag tänker inte, inte för några pengar i världen, ha ett vårdbesök kl 10. Jag tänker inte ha ett vårdbesök inne i stan förrän efter jul.

Och nu måste jag själv fixa detta med hjärtspecialisten. De har aldrig telefontider kvar så det får göras via 1177. Vilket är bra för jag vill inte använda telefon om jag kan höra något skriftligt. Men alltså, det här är vad jag tillbringar tiden med när jag vaknar. Rättar till felaktigheter. Jag blir så arg, att lösa saker en gång förstår jag är nödvändigt. Men när det krävs flera kontakter för varje sak för att folk inte lyssnar, bryr sig eller fattar, det är irriterande. För det är ren stöld av den lilla energi jag har. 

Sen har jag fortfarande inte fått omvandlat, tillbakavandat, mina tider från Bragée som var videobesök först på fm, sen precis när hemtjänsten är här, och sen blev fysiska besök. Jag sa att de redan varit videobesök och att det bara är tiden som behöver bytas. Men hon får inte boka videobesök för folk som bor i Stockholm. Att jag har ALLA mina besök hos Bragée sen månader tillbaka via video räcker tydligen inte. Jsg vet inte vem hon ska ha möte med för att tro på det jag säger inklusive att jag har screendumpar på kallelsen när den var videobesök från första början, men på förmiddagen SOM JAG HAR BLIVIT LOVAD ATT INTE HA LÄNGRE.

Skitvård.

Nu måste jag röja med hjärtstället. Visst, det orkar jag ju. Försökte klä på mig en dag tidigare i veckan men orkade inte. Så jag har ju plenty med energi att bara tjafsa.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Egenvårdsintyg behöver kommunen för att kunna avgöra om insatsen ska utföras av hemtjänsten. Alltså om att du är i behov av hjälp med just den uppgiften. Det kan handla om olika sysslor, som för normalt är egenvård om man är frisk. Men som kan ingå i ett beslut om bistånd.

Delegering är intyg från legitimerad sjuksvårdspersonal till annan vårdpersonal att hen har fått tillåtelse att hantera mediciner enligt överenskommelse.

Så det är olika intyg med olika innebörd.

modren sa...

Ungefärligt citat från äldste Hollands tal i onsdags:
I Gamla testamentet glömde folket bort Gud. Sedan kom Guds Lamm, och offret förändrades. I stället för att offra djur, blir offret som krävs av oss nu mer personligt, mer privat, mer introspektivt, mer andligt. Av Guds utvalda kommer alltid offer att krävas, för att vi ska minnas det yttersta offret: Jesus Kristus.

När kommer då befrielsen från våra prövningar? DET ÄR VÅRT OFFER ATT HÄRDA UT.
Välsignelserna kommer. Allt som Gud har sagt kommer att uppfyllas. Kan vi tro tillräckligt och hålla ut tillräckligt? Kan vi lita på Gud tillräckligt?

Det är "förbjudet" för någon att säga: Gud kan inte älska mig. Om vi jämför oss med Kristus, så upplevde han svårigheter och lidanden som vi aldrig kommer i närheten av. Betyder det att Gud inte älskade honom? Det börjar med vårt lilla offer och slutar med helgelse.

Förbundsfamiljer stannar kvar i båten och rider ut stormen. Därigenom blir de starkare. "This is for grown-ups."

mamsen

Anja Olergård sa...

Tyckte det var suveränt. Tyckte han talade specifikt till mig hela tiden.

Humlan sa...

Verkligen skit vård!! 🤬🤬🤬 Tycker det är förjävligt att du ska behöva lägga din dyrbara energi på att försöka ordna upp det vården klantat till. J-la clowner!!
Nu blev det lite styrkeord, men jag blir så förbannad på att de inte lyssnar och är så allmänt slamsiga.
Känner med dig vännen 💜.
Hoppas du kan få använda energin till trevligare saker när det där med hjärtstället är roddat med.

Kram 🤗❤️
Humlan 🐝

Anja Olergård sa...

Jag håller helt med om styrkeorden även om jag inte använder dem själv. 😂 Och jag tackar så väldigt för din medkännande indignation.

Jag avbokade hjärtstället. Mikael har talat med dem på telefon och det var helt omöjligt att anpassa. Det enda jag kunde slippa var att nån annan kunde lämna tillbaka utrustningen nästa dag. Det var ingen anpassning egentligen för det stod redan på den ursprungliga kallelsen. Good riddance.

Humlan sa...

Vad bra att du avbokade dem!
Dåligt att de inte kunde ordna anpassningar, varför skulle inte någon annan kunna hämta grejerna också? Byråkrati! Men vi är ju vana, tyvärr..

Anja Olergård sa...

Jag blev fem kilo lättare när jag bokade av. Vilken lättnad!!!!!