Svårt med dosetterna

Nu vid tredje kontakten med vårdcentralen säger de att de inte kan skriva ett sånt intyg som hemtjänsten säger att de behöver. Igår delade Josefin mina dosetter privat mot betalning.

Akka säger att de sa detta till mig förra gången jag frågade. Då hade jag väl knappast frågat en gång till om samma sak. Och jag vet att de inte sa det för då hade jag ju behövt veta vem jag skulle gå till istället.

Nu har man hänvisat mig till Medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen.

Om hemtjänsten inte får dela dosetter, som kommunen har allokerat tid för att hemtjänsten ska göra, så står jag med rumpan bar. Nån måste ju göra det. Vi får se.

12 kommentarer:

modren sa...

Men vem är Josefin?

Anja Olergård sa...

Hon som har varit min hemtjänst i drygt ett år. Allting löpte felfritt när jag hade henne. Sen fick hon inte vara kvar för hon hade fått ett annat jobb och hade bara kvar mig som kund och det var som konsultverksamhet då så kommunen sa nej. Och sen dess har allt gått åt skogen. Men hon har ju gjort mina dosetter sen augusti förra året. Men nu är det ett privat arrangemang. Men det måste ju lösa sig även officiellt.

Humlan sa...

Men vilket strul! Suck😔.
Ja, MAS:en är det nog. När jag jobbade som vårdare fick vi delegering av hen för att ge medicin till de boende.


Humlan 🐝

Anja Olergård sa...

Tydligen gäller inte delegeringsintyg längre utan det ska vara ett egenvårdsintyg från läkare. Och mas:en har svarat att vi återkommer när vi har pratat med din hemtjänst och din vårdcentral. Varför? Jag vill veta reglerna, vet inte vad de ska prata med Noga och Akka om. Jag har ju redan berättat precis vad både Noga och Akka säger. Alltså. 😤

modren sa...

Man behöver berätta mer Noga när det gäller Akka. :-)
modren

Humlan sa...

Ok, ja det sa du kanske förut, att det var nya regler. Hjälp, vilken röra! 😫 Och sånt ska man behöva hålla på och rodda med när man är svårt sjuk och kognitivt nedsatt..
Lider med dig! Byråkratiska regler kan verkligen driva en till vansinne.

Kram Humlan 🐝

Anja Olergård sa...

Haha, mamma, jättekul 😰

Anja Olergård sa...

Jag har fått svar av MAS:en idag att det är så som jag sa, inte som Akka sa. Så jag var ganska "tydlig" i mitt fjärde meddelande till dem om saken.

Humlan sa...

Vad är det för tomtar som jobbar på Akka!!??
Hur kan de inte veta vad som gäller?
Dig är det ju ordning på Anja!

Anja Olergård sa...

Det är självaste tomteverkstan där. Jag har varit nöjd med EN läkare där, som jag hade i fyra månader. Nu säger de att jag får ett läkarbesök om året, hur det nu kan vara etiskt tillåtet att begränsa nåns värd så, och att jag får komma till vc som alla andra. Jaha, så alla andra är sängbundna i ME?

Jag har varit inne på att lista mig i Täby, Lidingö, Saltis för att få en vettig vård men så ska man ju orka åka dit och då faller allt. Sen var jag inne på att lita mig på Örat sjukhus och ha besök där i kombination med botox i huset bredvid. Men tur det inte blev så, nu ska de flytta till nöt jag inte vet vad de heter.

Fatta vad gaslighting det är när man kommer med korrekt information, de ber först distr sköt, vid påminnelse 1 ger det till läkare. Vid påminnelse 2 svarar hon att det är delegeringsintyg från distr sköt som gäller, jag skriver att det var så förr, nu är det egenvårdsintyg av läkare. Vid påminnelse tre säger de Vi kan inte skriva ett sånt intyg, för hemtjänsten får aldrig dela dosett. Men du får kontakta MAS:en så för hon berätta för dig hur det funkar. Och då funkar det exakt som jag har sagt sen första början. Kretiner! Hustomtar!

Humlan sa...

Usch! 😔 Ledsen att du har en så bedrövlig vårdcentral. Ja, det är ju inte så lätt att bara byta när man är så svårt sjuk. Fy! Styrkekramar ❤️❤️❤️

Anja Olergård sa...

Tack för pepp och allt. ❤️