Yrkesskicklighet

Personen som duschade mig idag (Sultan) tvättade håret så bra. Fingrarna kändes precis som... En frisör! Och när jag sa det så sa hon att hon hade arbetat som det! Jag kände väl det! Så hårtvätten gick jättebra idag.

Den som duschade mig förra gången (Eleonora) var också ett annat yrke, nämligen sjuksköterska. Det märkte jag också, på handlaget. Hon tog på mig som vårdande människor gör.

Så festligt att man märker folks yrke i sättet de duschar en.

Josefin som jag har haft det senaste året kan man kanske också säga att man märker hennes yrke. Hon är IT-tekniker. Hon är van att tänka. Det märks också. Hon har tänkt ut saker som jag inte ens visste själv men som hon har rätt i. T ex att man inte ska vara snål med body lotion för då rufsar man omkring kroppen mer än om man är generös.

Så folk är bra på olika vis. Minns när min allra första hemtjänstperson Christina började duscha mig. Hon klippte tånaglarna på mig också men hade fött upp hundar så hon var van att klippa andras naglar.

Tycker det där med yrkesskicklighet är fascinerande.

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag fascineras ofta av yrkesskicklighet, eller egentligen över att se människor bemästra ett hantverk av vilket slag det vara må.

Anja Olergård sa...

Verkligen!