Nummer ett på listan?

För ovanlighetens skull är svenska politiker inte värst just nu.

Men de kämpar på bra för att vara med i ligan över dummast.

En politiker hade klagat på att Löfven var i gallerian. Från Spanien!!! Då är det ju bättre att hålla tyst. Fattar inte hur dum man får vara.

Och det där med Eliasson och Kanarieöarna ger mig magont. Nu hade han visst varit där i november också, så det var ännu mindre nödvändigt att åka igen i december för att fira jul med familjen. Förutom att han är dum och självisk så ljuger han också. Han hade skippat så många utlandsresor under pandemin så nu var detta nödvändigt?

Och så hade han köpt hörlurar på MSB:s kreditkort på El Corte Ingles. Hur svårt kan det vara att ha två kreditkort i plånboken, ett till jobbet och ett privat. Det lockar för mycket till fusk att bara använda ett och sen eventuellt betala tillbaka sina privatutlägg. Det är en urusel rutin som borde bort genast.

Sen borde nåt annat bort genast och det är dessa tidsbegränsade avtal som gör att folk som missköter sig inte kan få sparken utan får fortsätta uppbära lön medan de går till nåt påhittat jobb. Eller stannar han hemma och har semester tills han har blivit chef för en ny myndighet? 

Politiker ska inte ha bättre villkor än andra. De ska inte kunna ljuga ostraffat, eller göra dumheter. Det är en riktig häxkittel det där med politiker. Politik är så viktigt men politiker är så ofta motbjudande. Det är ett allvarligt problem.

2 kommentarer:

modren sa...

Människor utan omdöme och hämningar ska inte vara chefer.
Sätt Dan E på verkstadsgolvet med en verkstadsarbetares lön.
modren, hjärtligt trött på politiker
fast Trump har haft ett visst underhållningsvärde, om han inte satt på en sån superviktig post

Anja Olergård sa...

Håller med, det har inte varit lika dödstråkigt som det annars brukar vara. Men jag kommer ändå inte sakna honom precis. Jag såg en video av Löfven när han talade engelska utan manuskript och det var det pinsammaste jag sett. Nästan så att de där ullaredskillarna hade klarat det bättre.

Dan E, ja, att folket inte gör uppror? Men vi är inte så bra på att revolutionera här i Landet Lagom.