Älskar!!!

Igår hade vi vårt barnbarn här! Hon hade hållit sina föräldrar vaken med skrik halva natten och vi fick den ärofyllda uppgiften att underhålla henne medan de sov igen lite. Mera sånt, säger jag bara!

Hon älskade post-its-blocket och Mikaels mediciner. Det var många blisterkartor som hon tog ur och i kartongen och tryckte försiktigt på pillret med pekfingret så det lät lite i aluminiumet. (Inte ska man vänja barn vid att de får leka med mediciner, men igår fick hon allt, för vi är farföräldrar och ska skämma bort henne.) Och hon plockade ur och i blyertspennor i  ett litet plastfodral. Massa övningar med motorik och sinnen.

Och så fick hon en ris- och fiskrätt för barn från 8 månader som Mikael råkade ha kvar i skåpet. Hon sa mmmm flera gånger men den var verkligen äcklig. Hon kisade med ögonen och lade huvudet på sned och körde verkligen charmen hela vägen ut.

Det var lite kaos här hemma när hon var färdig med stället. Hundra postitslappar. Hon hade pillat på allt som låg framme. Även saker i kökslådorna och under diskbänken. Det gulligaste var nog när Mikael bytte blöja på henne. Jag hörde hur de pratade med varandra. Det lät så gulligt. Hon hade också varit tålmodig med honom, sa han. Det var ju ett tag sen han bytte blöjor. Men han pratade med henne för att hon inte skulle tröttna, och därmed han bli pressad.

Vi är i alla fall helt bortkollrade.

Och så fyllde ena dottern år! Och så talade de andra barnbarnen i kyrkan! Så duktiga!

Vilken dag i familjens tecken.

Jag fick bara ett litet sammanbrott och lite feber. Orkade första halvtimmen och sen låg jag i soffan och tittade på. Minns hur jag orkade leka med Elsa och Kajsa. Den orken skulle man haft nu. Jag har lite värk i ryggmusklerna för att jag lyfte henne ett par gånger. Ändå är hon ju som en fjäder.

Så många att älska! Känner mig så rik med fyra barn, tre respektive, tre barnbarn, men också en syrra, svärmamma och svärstyvpappa.

Men Mikael och jag var som dumsnutar och allt vi sa var Du vet när E var här, då.....


2 kommentarer:

Humlan sa...

Åh vad underbart med bebismys! ❤️ Du är verkligen rik på det som betyder mest i livet!

Anja Olergård sa...

Ja, rik är rätta ordet.