Årets bästa!

Vi fick crockpotstekmiddag av mamma och pappa idag. Det var så ljuvligt gott!

Men alltså, vi fick också två hembakade bullar, som min snälle man avstod sin åt mig. Jag vet inte vad jag ska säga nu, jag är i himlen. Det var så gott så jag dånar!!!!! Och jag bara ser allt slit framför mig, knåda och kavla och pensla. Och det fick jag! Det var värt sin vikt i guld. Hembakat är godast!

Faktiskt tog jag upp plastpåsen de låg i från sophinken och luktade i den. Som en riktig knarkare. Men lukten hade redan försvunnit och det luktade mera skräp än bulle. Men hoppet är det sista som överger en? Jag har i alla fall smaken kvar i munnen. Tänker inte borsta tänderna!

Jag minns nu hur min lillasyster hade en kökshandduk som snuttefilt när hon var liten. Hon tyckte allra bäst om de som hade legat på nybakat bröd. Då gick hon omkring och sniffade på en fyra fem handdukar på en gång. Så känner jag mig nu. 

Här kommer en luktlista på mina favoritdofter. Inte för att jag hellre vill lukta på en bulle än äta den, men nu blev det ju så:

1. Kanelbulle
2. Nyklippt gräs
3. Nysågat trä
4. Bebis
5. Mikael




7 kommentarer:

modren sa...

Ojojoj vilka lovord! Jag är faktiskt glad att jag kan säga som Gyllenhammar: Jag kan det här med matlagning. Och bakning.
Det handlar nog bara om vana och erfarenhet. Och kanske en del intresse. Jag ville lära mig att laga god och nyttig mat till mina favoritpersoner.
Glad att ni uppskattade det, som alltid. Ni är lätta att laga mat till.
modren, lite för nöjd med sig själv? Inte.

Sara sa...

Vilken är din favoritfyllning i bullar? Vi har nog aldrig gått till botten med det ordentligt.

Själv är jag löjligt förtjust i mandelmassa och kardemumma. Och kanel. Och vanilj. Alla bullar, bara de är nygräddade. Inga bullar ska behöva känna sig ratade.

Anja Olergård sa...

Ha, Sara. Skönt att du värnar om alla bullar. Fast mest de nygräddade såklart.

Jag tycker bäst om vanliga kanelbullar. Med mycket smör men inte mycket socker, och inget pärlsocker ovanpå. Så tror man att den är nyttigare. Nej, faktiskt bara godare.

Åt en bulle på Pressbyrån på SöS en gång som var med tosca. Nygräddad. Den var seriös!!!

Sara sa...

Var det tosca i eller ovanpå?

Anja Olergård sa...

Ovanpå!

modren sa...

Jag har ett recept på (och har bakat två ggr) en underbar kladdkaka med tosca ovanpå. Den ni! Jag njuter av er intelligenta humor. Om ni inte hade den skulle er ME säkerligen kännas ännu tyngre.
modren

Anja Olergård sa...

Det har jag med, mamma! Ett av mina favoritrecept. Eller jag bakar ju aldrig men den har jag gjort flera gånger på flera år typ.