Ändra och ändra tillbaka?

Det första Biden ska göra är visst att ändra massa saker som Trump bestämt. Jag försöker att inte tänka på att Trump är osympatisk och narcissistisk och Biden har ett år innan han hamnar på hemmet och USA därmed får den första icke demokratiskt valda presidenten. Så om vi glömmer det. 

Det är ju likadant här också, högern införde vårdnadsbidrag, vänstern tog bort det, hägern skärpte reglerna för sjukersättning, vänstern skrattade hela vägen till banken och gjorde high fives för att de hädanefter skulle kunna förklara sig oskyldiga till den saken. Som de älskade men inte ville erkänna för nån.

Men vad tycker jag personligen om att overturn andra folkvalda politikers förordningar eller praktiker? Jag tycker att de som styr landet, regeringen, får bestämma sånt de får hela riksdagen med sig i, eller en mer än hälften snarare, och då är det så. Nu gör vi så i framtiden.

Men samtidigt, om ett parti får igenom förslag som nästa regering finner kräkvärdigt, ska de då behöva försöka få ordning på landet med nån annans spelregler? Det är ju orättvist mot de tillträdande politikerna och, antar jag, det bästa för landet. Om en regering är bakbundna av idéer de avskyr, så kommer de inte att kunna styra landet och rädda ekonomin, för de har fullt upp med de reprehensible idéerna som deras motståndare vurmade så för och som inte går att ta bort.

Saker måste ju kunna ändras. 

Men hur? Och när? Och av vem?

Det tar vi en annan dag. En väldigt annan dag!

2 kommentarer:

Monica sa...

Jag suckar mest, men tänker att jag måste tro att det blir bra. Det ordnar sig. Men jag blir samtidigt lite förvirrad över allt som händer, både här och där och runt omkring. Det kan inte vara lätt att hålla reda på så många olika viljor!

Anja Olergård sa...

Nej, jag hänger bara med nån gång som av otur. Fastän Manaus i Brasilien var svårt drabbade av covid och 75% av medborgarna uppgetts varit smittade, så kom en andra våg och det som inte kom var flockimmunitet." Men det är allt jag kan. Jag är så trög i huvudet att jag inte kan läsa en tidningstext i SvD. Så det ÄR verkligen tur om jag råkar veta nåt.