Jag har glömt vad jag ville säga

I förrgår sa jag till hemtjänsten nåt om att hon ju har kört buss i Europa, men det hade hon inte. Ööö, what?!

Härom dagen fick jag lappar om handikapparkering, som jag bara förstod hälften av och skickade Mikael att hämta i ett industriområde mellan 10-11 nästa dag. Fast man kunde ha ringt och bestämt vilken tid man ville.

Igår frågade han vad som hänt i Åbo och allt jag kunde svara var kniv. Fick inte ens ihop ett subjekt och ett predikat.

Kommer ihåg en natt förra veckan när Mikael fick säga en enkel mening tre gånger innan jag förstod honom.

Idag fick jag post från Statistiska CentralByrån om att jag blivit utvald osv, men jag kunde inte fatta vad det stod, så jag fick be Mikael läsa. (Jag tror kanske brevet kom igår för jag tror det är lördag idag. Men eventuellt hämtade Mikael aldrig posten igår. Eller så vet jag inte ens vilken dag saker har hänt. Är ju också möjligt.)

Trodde bara jag var riktigt bakom på Stilnoct.

Det är ganska lätt att skriva blogginlägg eftersom jag skriver vad jag har lust med och när det passar. Mycket svårare att kommunicera i ett visst format, som ringa samtal eller boka saker på mail, än att bara släppa väder såhär. Och allra svårast att förstå vad nån säger om man inte redan förväntar sig vad de ska säga. Eller läser en lång text som man ska läsa, förstå och minnas. Tre saker för mycket!

Skitsjukdom!!!

(Skitplatta som vill avstava skitsjukdom!)

4 kommentarer:

modren sa...

Vad var du utvald till av SCB? Inget spännande I presume?
modren

Sara sa...

Och ändå fick du mig att fatta en sak som jag kanske inte haft klart för mig, eller snarare något jag glömt: L säger ofta så konstiga saker (till exempel femordsfraser i stil med "Jag var på jobbet igår", ja, kanske inte just det, men liknande svårighetsgrad) och får upprepa det tre gånger och antingen fattar jag till sist eller så ger jag upp och bara svarar nåt som verkar bekräftande. Men samtidigt kan jag orera själv, i synnerhet skriftligt. Och faktiskt formulera mig. Däremot fattar jag sällan rakt av vad andra skriver.

Och det jag skulle komma fram till tappade jag visst på vägen. Det var nåt med input och output.

modren sa...

Jag står in awe inför er galghumor!
modren

Anja Olergård sa...

Nej, det var en förvarning om att jag ska få frågor om tre veckor om vad jag tycker om min kommun. Det lovar inte gott för frågorna att jag inte fattar introduktionsbrevet, så vi får se.