Dagens TACKSAM!!!!!

Värmeböljan Lucifers hetta slår nu till. Upp till +46° i 11 länder i helgen. Flera länder hade 40° igår och nu i helgen väntas det alltså bli ännu värre. De drabbade länderna är Italien, Schweiz, Ungern, Polen, Rumänien, Bosnien, Kroatien och Serbien, men även delar av Spanien och Frankrike. Två personer har redan dött. Man ska dricka mycket vatten, hålla sig inomhus och undvika resor.

Själv har jag 25,2° i sovrummet och har faktiskt täcket på benen för det drar från det öppna fönstret.

Jag har ÄLSKAT den här sommaren. Det var varmt några dagar i början men sen har jag stått ut hela tiden. Fläkten var på lite härom dagen men det var helt ok. Egentligen vill jag bada, en gång i sommar, men blir inte frestad när det är svalt.

Så förlåt alla som älskar värme, i år är det jag som fått som jag vill, en sommar på 20°. Ljuvligt.

Ska det vara 25° ska man ha en pool och en italiensk servitör och bris från Medelhavet.

Jag minns när jag bodde hos Ellen i Bad Homburg/Frankfurt ett par månader i samband med att hon opererade sin handled. Det var en varm sommar. Kunde ofta vara 31° klockan 21 på kvällen. Hon bodde på fjärde våningen i en loftlägenhet med snedställda fönster. Det kändes som om solen sken in och fördubblades genom det där glaset. Sen hjälpte det ju inte att man fick gå upp för fyra trappor för att komma dit, det tålde jag inte ens då. Så när man kom hem drog man av sig alla kläderna, duschade kallt och åt glass. Och det var väl enda gången man var någotsånär nöjd. Jag hade köpt en Solero en gång på bensinmacken i slutet av hennes gata. I Sverige öppnar jag aldrig min glass med en gång för jag gillar att de hinner börja smälta lite och bli krämiga. Men plötsligt kom jag på att det var jättevarmt och glassen hade redan börjat rinna. På några meter. Vice la différence! Jag är glad att det finns varma länder att bo i för dem som. Kök ha det så. Och att vi andra slipper en helg med 46°. De har ju torrare värme än vi i vissa av de där länderna men inte i alla. Det kan bli riktigt plågsamt. Ska skriva upp dem på min post-it.

Inga kommentarer: