En gråtande prins

Det är skolbörjartider och jag har sett en del foton. Det är jättekul. Förutom min amerikanska barndomskompis vara treåring hade magsjuka och inte kunde gå till kindergarten första dagen.

Ett av barnen som ska börja skolan är danske prins Vincent. Hela hans kroppsspråk visade att han var en liten rädd pojke. Han såg faktiskt ut som att han precis hade lyckats sluta gråta innan kamerorna var framme.

Han kommer kanske inte tycka det är ett särskilt kul foto om fem-tio år, men för mig var det ett av de vackraste kändisfotona jag sett. Även prinsar är rädda när de börjar nollan och tvillingsyster ska gå i en annan klass. Men man får ju vänner fort, men det där första osäkra är jobbigt. Jag tycker i alla fall om att prins Vincent har gett alla rädda skolbarn ett ansikte! Han ville kanske inte bli posterboy åt skolgråtarna, men jag tycker det var väldigt vackert. Inte att nån är ledsen, men att familjen låter det synas.

1 kommentar:

modren sa...

Ja, så söt! Och så ledsen! Jag minns när J skulle stiga på skolbussen första dagen i första klass, och jag plötsligt såg hur hans ben skakade. Ens instinkt är allt att curla, men livet är en radda händelser som vi bara måste klara av själva.
"I have never met a strong person with an easy past."
modren