Påskfjädrar

Det har tydligen varit någon exposé i Uppdrag granskning (?) om att djur far illa (vilka djur har fjädrar, höns då antar jag) vid tillverkningen av påskmiddag. Ojdå, min platta ändrade tillverkningen av påskfjädrar till påskmiddag. Det var väl en freudiansk felsägning om nåt!

Men seriöst, hur naiv är jag när jag trodde att fjädrar var tillverkade av typ nylon och plast. Har aldrig ens tänkt tanken att de där grälla, hemska påskfjädrarna i knallgult, lila och limegrönt kom från en levande varelse? Möjligtvis att man drog bort fjädrarna och färgade dem när hönsen ändå hade dött. Fy, man ska veta var maten kommer ifrån och man ska vara tacksam och man ska inte skjuta levande djur för skojs skull om man inte tänker äta dem, förutom om det har flyttat in en klan om sju svarta bökgrisar, vad heter de?, vildsvin, på ens tomt och har bökat runt sig i alla rabatter och gräsmattor, lagt sina ton vikt på svartvinbärsbuskarna och skrämmer barnen så de inte vågar gå hemifrån utan puffra, förlåt, jag menar vuxet sällskap.

Vad hade jag för mening med det här? Jag såg en artikel med 40 olika sätt att göra påskägg och jag ville nog göra hälften. Men påsk blir väl hemskt hos oss i år, gult, lila och limegrönt. Fast egentligen vill jag klä in påskägg i gamla boksidor och använda massa band och spetsar i vitt och blått, och bara ha de där påskäggen på ett tårtfat, marinblå ballonger i taket och möjligtvis en sån där med snöre och hängande vimplar.

Jag skulle gilla att koka ett tjog ägg med massa rödbetor. Det blir fina färger det.

Och idag såg jag hur man skulle skära en rödlök i åtta klyftor från ena ändan, men glömde vilken, men om man då bakar dem på låg värme i ugn vecklar de ut sig och blir grymmaste vackra sidorätten som en pion. Sale, pepe, olio e det där svarta som kan vara så gott, jag har det på tungan, sam... str... balsamico! Det tycker jag vi ska prova som sidorätt nån gång.

Ja, blåsa ur ägg gör man inte gärna med anlag för migrän. Så vi kanske helt enkelt skiter i mathygienen och bara målar dem kokta och låter dem ligga framme. Kokta ägg klarar väl sig ett tag? En, två, tre dagar i rumstemperatur?

De fjädrar man har hemma ska man visst skyndsamt använda, så häxornas lidande inte går om intet, men man ska för tjyvingen inte köpa några fler traditionsenliga tortyrredskap och hänga i nypollinerande syrenkvistar som man möjligtvis har snott. Eller köper man björkris i affären? Jag har aldrig i mitt liv haft björkris med fjädrar i i mitt hem. Där nånstans går en gräns. Men allt är ju nytt nu, nu kör vi så det ryker. Kycklingar och ägg, chokladharar ( ja), jag får nog läsa på vad det ska vara mer.  För påsken handlar ju om påsk hade, godis och ägg jakt i trädgården. Det var helt säkert påskharen som uppstod. Blir det middag med barnbarnen här så ska det kuppas. Ordet Jesus SKA nämnas, om det så är det sista jag gör. Jag har blivit som mamma, som alltid ville läsa Julevangeliet men vi var mer sugna på att öppna presenter. Men är det en kristen högtid och man tror på Honom, så måste man faktiskt ge tid åt honom. Jag ska tänka lite mer på detta.

Ett inlägg utan bilder, men jag orkar inte leta fram grejer som jag inte vet var de är för att jag aldrig sparade dem in the first place.

Haha. [Syntolkning. Massa fjädrar, harar, vackra påskdukningar, och en äkta Jesus! Typ så.]

Inga kommentarer: