Helgresor

Förutom att åka till Sicilien på sensommaren och till fjällen på vintern, är det ett annat sorts resande som jag saknar väldigt mycket.

Helgresorna. Man tar en extra dag ledigt och tar helg borta. Trosa såklart, men även Österlen, Karlskrona, Göteborg, Smögen, Marstrand, Nacka (Vår gård), Köpenhamn, Bornholm, Oslo, Bergen, Tromsö, Helsingfors, triumviratet söderut Estland, Lettland och Litauen. Paris, Bordeaux, Camargue, Nice. Wien, Salzburg, Basel, Bern, Luzern, Genève, Locarno, Lugano. Mallorca, Kreta, nä, dit behöver man en vecka och läsa böcker vid vattnet. Mera då? Krakow, nån gammal badort. Sofia, Budapest, Prag!! Tyskland, jag måste egentligen se nån reklam för jag vet inte vart man åker i Tyskland. Folk köper öl över gränsen med det är inte den sortens helgresa jag vill göra. Frankfurt såklart, för att jag nästan har bott där. Venedig, Florens, Milano, Capri, Rom. London, Oxford. Dublin. Amsterdam, Bryssel. Självklart Sardinien och Korsica, men en vecka på vardera.

Fast i den här verkligheten när jag inte vet om vi har minst av pengar eller energi, så blir det förhoppningsvis en dygnskryssning/kväll till nästa kväll med middag, lite shopping, kanske köpa en räkmacka och äta på rummet. I hytten alltså. Förra gången betalade vi stort och fick ett rum som var 23-30 kvm om jag minns rätt. Så det var superlyxigt. Där kanske vi inte måste sova nästa gång, det är ju taxfreen man vill åt, plus en fin middag.

Usch, nu önskar jag vi skulle resa bort nästa vecka!

2 kommentarer:

Harriet Klarin sa...

Taxfreegrejerna är billigare på Lidl, allihop.
modren, förnuftets röst

Monnah sa...

Ja, dessutom har de tysk vecka på Lidl denna veckan, så du kan uppleva den tyska helgen där. Förresten åker man till Amrum i norr och München med omgivningar i söder om man åker till Tyskland. Berlin har blivit värsta innestället, Lübeck på julmarknad, slott och kloster finns det överallt att beskåda. Annars längtar jag tillbaka till Irlands västkust hela tiden. Tur att vi har så mycket att upptäcka här hemma än så länge!