Köldrekord

Vi har inte varit välsignade/förbannade (välj åsikt själv) med mycket snö den här vintern heller. Fortfarande mest barmark, med en själv grus, grr. Men nu ska det visst snöa imorgon.

Och apropå väder så har vi köldrekord i sovrummet ikväll, 22°. Jag försöker ingalunda reta någon läsare som eventuellt bor "charmigt".

Tempen ute ikväll var bara -2.1 men det kändes svinkallt att bara grill brevlådan. Så jag har en teori. Jag är inte intresserad av att testa denna tes, så kör på, ingenjörer. Min tes är inte helt originell, till och med min telefon har dels gradantal och en annan siffra för hur det känns.

För det tycker varenda människa att grader inte är grader. Nåt år, förra?, var det visst 12° på midsommar och 12° på julafton. Inte.samma!

Såna som bryr sig om väglaget vill gärna veta om det är minus eller plus och hur mycket det känns som.

Vi andra i livet undrar mest vIlken jacka som blir lagom och måste jag ha vantar. Och mössa.  Jag har köpt en Odd Molly-mössa som är superfin till min normala jacka, ganska lång, med såna där ränder sydda i duntyget, men den är inte jättevarm.

Men vet ni vad. Här har jag suttit och andats och skrivit halvointressanta blogginlägg, och tempen har gått upp till 22,2°.

Happy weather!

1 kommentar:

Sara sa...

Suck, 22 grader! Jag måste flytta söderut!