Nu drömmer jag igen

För bara 200 000:- mer än vad vi skulle få för vår lägenhet kan man nu få (få???) denna 3:a på 81 kvm. Likadant badrum som vårt, även färgmässigt, så där behöver vi sätta upp förvaringsskåp på väggen och kanske kasta ut badkaret (nej, sälja såklart).

Sen ska vi tapetsera, jag håller på och tänker ut det på nätterna.

Vi behöver också en del nya möbler och det börjar jag få styr på också.

Varför just denna, undrar ni? Jo, den ligger i vårt område och jag var och tittade på den och undrade om Mikael och jag skulle bo där när det begav sig. Men sen insåg vi att det var nog jobbigt att flytta hans grejer, så vi flyttade inte mina också, och nu har vi ju det bra här hemma. Men jag vill ha ett rum till som Mikael kan få ha som arbetsrum. Och att de andra rummen, vardagsrummet och sovrummet, är större ön här skulle göra att vi kunde ha bättre förvaring och ha plats för våra saker, samt ha ordning överallt jämt. Jag säger inte Ty det är Mikaels prylar som är problemet och att hans arbetsrum skulle fixa det, men jag har ju en del prylar, för många prylar och som jag "ska sälja på tradera". Jag vet inte vad jag inbillar mig.

Sen är denna lägenheten på andra våningen. Fördelen med det är ingen gräsmatta att klippa! Och också att vi inge har områdets gångväg bredvid både balkongen och lönesättningen p framsidan. Där satt jag i barnbarnen innan de byggde de andra områdena, nu orkar jag sällan klä på mig på sommaren för det är för varmt inne för att ha kläder och, och både på framsidan och baksidan känns det som om folk går precis förbi en. Gångvägen börjar vid lägenheten ovan, men då skulle man vara några meter upp i luften. Där skulle jag gärna sitta.

Men andra våningen. Om jag inte ens orkar gå till brevlådan varje dag, hur skulle jag tro att jag orkar gå i trappor varje gång jag måste lämna lägenheten, eller ännu värre, hur skulle jag orka gå UPP för trappor när jag är slut av ett vårdbesök osv. Går inte.

Jag är inte heller nöjd med insynen vi har i vår lägenhet och jag tror det skulle vara bättre i denna.

Sen är det en bekant som bott där, och det skulle vara fint att bo i hans gamla
lägenhet.

Man kan alltid drömma. Det skulle kosta mycket mer i månaden, och vi ska inte sätta oss i den positionen just nu. Vår gamla trotjänare Blunebilen (Brunos bil, som Elsa kallade den i Borås) har ju dött och vi har fått köpa en ny. Vi är ju inte rika. Men vi har det bra här. Många av problemen skulle lösas om jag hade energi. Då skulle jag orka plocka bort å!på mina olika högar, sortera ut sånt vi inte använt, kanske hjälpa Mikael med papper osv. Och så skulle jag tapetsera här hemma. Jag kanske ska önska mig en liten tapetsering av hallen i födelsedagspresent. Det vore inte så jobbigt. Och betydligt lättare ön att flytta till en ny lägenhet :-)

3 kommentarer:

Sara sa...

Vad det den L sålde?

modren sa...

Ja, Sara. Och den slutade väl inte på angivet pris?

Men Anja, läser du aldrig igenom vad du skrivit, eller rättare vad telefonen skrivit? Ålpå kan jag acceptera, men lönesättningen på framsidan?? Här satt jag i barnbarnen?? (Baden?)

Ockock. Men det var roligt med ett blogglivstecken.
modren

Anja Olergård sa...

Ja, Leffe sålde den. Hade tänkt gå och hälsa i måndags men jag orkade inge efter duschen. Och jag ser att den gick för 1,9 så nu vill jag ännu mindre ha den. Fast man kan drömma. Men bra gjort att trissa upp den 300 000:-.

Nej, mamma, jag kan mycket väl ha glömt att läsa igenom. Är så sur på att "rättstavningen" t ex särskriver jätte bra när jag har skrivit ihop det! Sorry för min värdelösa textkoll!