"Bar cart"

Ja, jag skulle önska mig att vi kunde ha nåt sånt här bredvid soffan. Jag tror dock att jag måste räkna med att de stora grejerna går bort.

9 kommentarer:

modren sa...

Som du själv skrev: Nånting av blockflöjts storlek skulle möjligen få plats.
Akta dig för clutter, det stjäl energi.
Bara för att nåt faktiskt skulle gå att klämma in, betyder inte att man borde göra det.
Du vet vår fina fönstervinkel i vardagsrummet, t v om pianot, med utsikt mot templet - där vi alltid sätter julgranen - där funderar vi med jämna mellanrum på en liten rullvagn, eller en stor blomsterurna etc. Hittills har vi stått emot frestelsen. Less is befrielse!
Dock ej när det gäller sömn. La mig kl 23, dödstrött. Har inte somnat överhuvudtaget i natt. Och nu är klockan 20 i fem.
Måste pallra mig till VCT i morgon bitti och förklara efter en vecka med 100 mg betablockerare att det är för hög dos. När jag väl somnar drömmer jag hemska mardrömmar som jag vaknar av och sen kan jag inte somna om. Får sänka blodtrycket på annat sätt.
Fortfarande helt mörkt ute, men gästhemmets lampor lyser liksom träden ute på vägen. Vackert.
Idag ska jag slänga ut alla risiga vinterblommor som står och skräpar.
Är rätt seg i huvet, så jag slutar nu innan jag skrivit nåt komprometterande.
modren

Anja Olergård sa...

Jag tar hundra och märker ingenting. Får dock sällan andra biverkningar än viktuppgång :)

Det låter inte som en trevlig natt. Jag kontrar med att jag somnade och sov i fem timmar tills det började klättra gubbar på taket, jag gissar att de skulle hacka bort snö/is, eller så lät det i alla fall. Sen dess har jag legat och försökt orka gå upp och ta en stilnoct, men när jag orkade var kl 15.27 så det tåget hade redan gått. Vill gärna avboka duschen men det ger energi att vara ren så jag försöker orka.

AL sa...

Mycket førvirrad. Ær det bar cart eller sidobord du ær ute efter?

Var blomvakt en vecka åt en væn en gång. Satte alla krukorna på ett bord bredvid soffan framfør stort fønster. Kændes så otroligt tantigt med massor av grøna blad på bord. Men det lyfte ændå rummet med allt det grøna.

Kanske lagom terapeutiskt också att pilla lite med sticklingar i krukor? ...och det værsta som kan hænda ær lite jord som ska sopas upp.

Tror det blir vårens førsøk till humørhøjare i vår sjukstuga. Har inte heller rum før att klæmma in något ytterligare, så får først plocka bort något. Alltid finns det någon yta som mest agerar papperpåhøgsamlare!

Om du visar ditt projekt så visar jag mitt :)


Anja Olergård sa...

Vill ha en bar cart med växter och böcker. Men de som jag vill ha kostar 5-6 tusen och behöver spraymålas. Så jag börjar tänka vad annars får man plats med en vacker skål och en lampa? Sidobord, i väldigt vid bemärkelse. Där är jag nu.

AL sa...

Har annars spanat på denna i många år: https://www.fermob.com/en/Products/The-furniture/Dining/Occasional-furniture/Pedestal-tables/Wheeled-Side-Table-Gueridons

Førsøker få T att gøra fint på/vid sitt nattduksbord. Vill han inte ha en fin stor burk till sina mediciner? En liten bricka, vattenflaska och kleenexask. Næ, han vill bara bli frisk.

Jo, men alltså... ska vi leva ett liv med slängig toarulle, dagens mattallrik eller glas på mishmash av rækningar, brev, och skidtidningar och random mediscinaskar till utsikt bredvid sængen? Florence Knightingale hade rynkat på näsan.

Tvingade honom till slut att åtminstone köpa en vattenflaska som han kan ha stående hela dagen så att man kan medicinera sig själv æven om man inte orkar kliva ur sangen. Så kan jag bara hämta och diska på kvällen och satta dit ny innan jag går på jobb. Men då blir min inblandning så tydlig. Vill inte att patienten ska kanna sig øverkørd. Kanske bættre smyga in bakom fiendens linjer och placera objekten dær och så smyga ut igen. En sak i taget med någon månads mellanrum bara. Lite omärkligt sådär nær nån går på toa kanske.

AL sa...

Vacker skål och lampa låter annars precis lagom før ett fönster. Det ær vad jag har i mitt køksfønster, så våga inte saga emot :)

AL sa...

Men hørru, førresten, har ni inte ett soffbord? Ær det inte dær man ska ha styling de luxe? Vackra ljusstakar, bokhøgar, blommor och sånt.

Sætt lampan i fønstret och gør fint på soffbordet?

Anja Olergård sa...

Ha! nej, allting här hemma har dunktion, inget har form. Dvs de fyra iittalaljusstakarna jag har på soffbordet har irriterat hr olergård för att han inte fick plats med både middagstallrik, ett par högar, en posthög och sen datorn så vi kunde kolla pp så ska det låta. De där ljusstakarna ska stå där, men jag kan inte.lägga.dit nåt mer. Men.ett sidobord som är där.för balansen i rummet, där ska min nya marinblåa kastehelmi-skål stå, och nån typ av blommor, och en lampa, och gärna några.blåa böcker.

AL sa...

Bruna bøcker vore också fint till en Marinblå Kastehelmi! Antika!

Om slaget om soffbordet ær förlorat har jag inga råd. Bytte ut vårt mot en stor fyrkantig stoppad fotpall från nedlagda och sedermera uppståndna Room. Då ska man ha bricka på, med dyra accessoarer, om man ska vara ratt. Vælj det rættaaa, å bli lyckliiig...
Vi har ingen bricka med Daggvas och Byredo ljus, men desto oftare dyra legogubbar och avdragna barnstrumpor på den...

Kanske din løsning ær att ha det som i vad hette den dær TV-sreien med psykologen från Cheers? Kommer bara ihåg titelsången... ...sma man ma na na and scrambled eggs... Jo! Frasier. Han hade ju en designvåning de luxe, och så pappans fula TV-fåtølj med uppfällbart fotstød, och litet bord bredvid før mat o dricka. En anakronism som størde, men ändå inte størde før det var så uppenbart att den inte var del av våningens övriga estetik att man på något sætt bortsåg från den.