Tre sommarsaker

Jag hade tre önskningar inför den här sommaren. -- Jag pratar visst om den som om den vore slut.

1) Jag ville sitta ute och äta, och det gjorde vi när vi åt favoritsalladen på en bänk vid kyrkogården. Jag älskade den utflykten! Och det finns inget som hindrar att vi gör om det heller!

2) Sen ville jag bada, och det har inte hänt. Det har väl varit riktigt varmt två gånger eller så, men jag har inte trott att vattnet har varit nog varmt. Jag är en förfärlig badkruka, och inte blev jag botad i Västindien. Efter det är allt badvatten kallt ju! Så vi får se om det blir nåt bad. Blir det inte det kan det hellre få vara en rosig dröm som aldrig uppfylldes än ett iskallt dopp. Jag tycker inte huttra och klappra med tänderna låter som en bra idé nånstans.

3) Det tredje jag ville var att åka nånstans. Jag förstår, efter förra sommarens italienresa, att jag inte orkar åka till Medelhavet. Så jag önskade mig Åland, Gotland eller Trosa. Trosa har jag i bakfickan (nej men så tokigt det blev. Det här är inte en sådan blogg, hähä!) men Åland blir verklighet! Jag räknar inte med att se Åland eller ens stiga av båten, utan bara åka i en lyxig hytt med dubbelsäng (ingen trång fyrbäddshytt under vattenlinjen), äta god mat, titta på utsikten genom hyttfönstret, lukta på parfymer i taxfreen och köpa lakrits och choklad. Ligga i sängen och bläddra i inredningstidningar. Klä mig lite fin och sminka mig. Detta blir så spännande och roligt och jag är inte särskilt orolig över hur jag ska orka, för nu har jag rullstol och får sova ända till 15.00. Jag är superglad! Verkligen! Att vi kan göra nåt tillsammans.

Dessutom är jag så tacksam mot vädergudarna. Jag har inte orkat epilera benen mer än en gång i sommar, och det var längesen nu. Så att det är 20 grader istället för 30 gör det helt normalt att ha långbyxor. Typ allting är bra.

Så går det när man har lämnat en dålig vecka bakom sig, med tre migränanfall och den värsta sömnnatten i år som startade alltihop. Jag har nästan hämtat mig, måste bara vicka tillbaka sovtiden så jag blir mer normal tills vi ska resa bort. Hoppas jag klarar det.

Någon gång kanske jag också kan skriva ett helt blogginlägg utan att prata om min hälsa. Någon annan gång tydligen :)

5 kommentarer:

Sara sa...

Ålandsresor brukar kunna funka jättebra för mig. Det enda abret är motorbullret, så hörselskydd är nödvändigt.
Berättade jag om när jag rymde ur hytten för att köpa godis i taxfreen? Och fick hålla mig i väggarna för att jag blev så trött, men jag tror inte folk brydde sig, det var liksom bara en fyllskalle till ombord.
Och just när jag hunnit krypa till kojs med mina godispåsar (turkisk peppar och werther) så kom Leffe och hade köpt godis till mig.

Å, nu vill jag åka på kryssning igen! En vacker dag kanske vi kan ta med våra män och åka tillsammans och ha grannhytter!

Anja Olergård sa...

Haha, ja nu minns jag din utflykt. Leffe var snäll, fast en sekund för sen. Grannhytter låter nåt!!

Anonym sa...

Glöm inte allsången i restaurangen! /E

Anja Olergård sa...

En av livets höjdpunkter. Jag tänkte faktiskt på det när vi bokade. Men så kan det aldrig bli igen, tänker jag. Aldrig en kryssning med "musikaliska" människor igen.

Anja Olergård sa...

En av livets höjdpunkter. Jag tänkte faktiskt på det när vi bokade. Men så kan det aldrig bli igen, tänker jag. Aldrig en kryssning med "musikaliska" människor igen.