Middagen

Jag får snart börja fota maten igen. Fredagsmysmiddag som var lika vacker som god. Laxen hade idag ett täcke med svag senapssmak. Roligt med omväxling från dill och citron.

Jag "lagade" ärtor och potatis och tog fram ruccola, Mikael fisken och såsen. Det går bra att få god mat om vi samarbetar, jag har dåligt med ork och Mikael dåligt med intresse. Men tillsammans gör vi storslagna middagar. Jag vill bara få bättre öga för uppläggning. De borde ha kurs på Masterchef i plating.

Sen hittade Mikael en fryst kladdkaka och vispade grädden (han vet att jag gillar vispad grädde till kladdkaka, han brukar bara hälla på rinnande) så det var suveränt på tallrikarna ikväll.

Däremot var det värdelösa program på tv. Alla är inte ute och firar skolavslutning. Men nu är det snart läggdags efter en härlig dag. Mikael väckte mig klockan sju, 19 alltså, efter två timmars blundvila. Vid fem kunde jag inte hålla ögonen öppna. Tänk, hur skulle jag må om jag skulle arbeta eller ha massa barn, och om jag inte hade Mikael. Är så tacksam för att jag oftast kan vila när jag behöver.

Inga kommentarer: