Lagom

Snälla, låt det här vädret vara! Lagom varmt, man har t o m en buffert på några grader som det kan krypa upp utan att min blir apdålig, och det är lagom varmt inne. När det senaste veckan varit 6 grader på nätterna går det ner till 23,4, och det går ju bra att stå ut med, med sommartäcke där det drar. Nu är det sommartemp på 24,8 inne och jag dömer den temperaturen till den PERFEKTA.

Fast jag är inte dum, jag vet att vi kan få två och en halv månad av 30 grader och smockfullt med getingar. Men just i detta nu är jag grymt nöjd. Hade klänning och bara ben till polisen (och räknade kallt med att sminket i ansiktet  -- skit, jag har glömt av att tvätta bort det! bara å släpa sig ur sängen -- skulle dra blickarna bort från de inte helt epilerade benen. Ingen fara, de är epilerade två gånger den här säsongen, men det behövs inget förstoringsglas om man säger så. Så är det att bli gammal, och inte bry sig, och inte ens orka bry sig.)

Ja, jag måste ju gå upp nu. Tvättar numera bort smink med bomullsrondell och kokosolja. Och återfuktar efteråt med lite (oanvänd!) kokosolja. Det låter så skumt, men funkar jättebra.

Nu kan jag inte skjuta upp det mer. Hejsålänge!

8 kommentarer:

Sara sa...

Man kan sova med sminket på också, det gäller bara att komma ihåg att kolla sig själv i spegeln nästa dag så man inte ser ut som en tvättbjörn. Ifall man skulle träffa nån.

modren sa...

Polisen? Pass?
Så är det INTE att bli gammal. Man tappar hår alldeles av sig själv. Bra på vissa ställen, som på armar och ben. Jag har inte ett enda litet hårstrå där, är len som en barnrumpa. Å andra sidan har jag aldrig haft mycket hår där eller annorstädes och har aldrig behövt raka mig. Kunde bara haft mer på huvet om jag fick önska.
modren, barnrumpa

Anja Olergård sa...

Ja, fast om man sover med sminket är det ju risk att man ser fint ut på morgonen men måste.tvätta örngottet. Lättare tvätta fejan.

Anja Olergård sa...

Nationellt Id-kort

modren sa...

Jag använder av snålhet mitt pass som ID.
modren

Anja Olergård sa...

Jag var av den, kanske förlegade?, uppfattningen att en del inte godkänner pass som id. Nationellt id funkar också som pass på tex östersjöfärjorna. Eller ja, det kanske bara gäller om man inte tänker gå av. Men ett pass tar ju upp halva handväskan jämfört med ett id-kort, så för mig är det ingen fråga.

Anja Olergård sa...

Nationellt Id-kort

Anja Olergård sa...

Ja, fast om man sover med sminket är det ju risk att man ser fint ut på morgonen men måste.tvätta örngottet. Lättare tvätta fejan.