Lättnadens suck!!

Den marinblå soffan har upptagit alla mina vettiga, och några ovettiga, tanketimmar sen vi fick hit den. Hur ska jag inreda!!!!!!!

Idag satt jag och skrev upp saker i olika kategorier, plädar, kuddar, gardiner, mattor och nåt som jag glömt nu. Jag började på Hemtex och tänkte lägga alla saker som passade till nån av stilarna i shoppingkorgen, men också ha varsitt papper till varsin affär. Så att det är lättare att överblicka, t ex "Hemtex har en supersnygg ljusrosa matta med vitt mönster som är på rea för bara 349:- men den är å andra sidan bara 120x160m. Ja, så skulle jag sätta en stjärna efter det som var extra snyggt. Men jag blev helt matt, skulle jag hålla på så med fem, sex affärer, och hur mycket har de på Ellos?! Hundra grejer av det jag letar efter till de olika stilarna? Tio mattor?

Jag började förstå att "metodisktm inte skulle lösa det här problemet förrän om kanske ett halvår, och det skulle jag inte stå ut med. Så jag kom på att jag ju hade köpt ett dubbelpåslakan (fast vi har varsitt) på rea på hemtex en gång för att när jag såg de olika pressbilderna och folks bilder på IG osv så var det det vackraste tyg jag nånsin sett. Stora, stora pioner med blad och bakgrund i (hör nu) teal och plommon. Så skulle jag vilja ha hela mitt hem!!! Så jag öppnade paketet, och ni tror mig säkert inte när jag säger att tyget hade sidenkänsla och mönstret var ännu finare i verkligheten, plus att bottenfärgen var MARINBLÅ!!!! Det var så perfekt att jag blev mållös och bara tog fram kameran. Men jag glömde tända i taket så jag vet inte hur bra ni ser. Detta är bara nån gammal vit fleecepläd som har sett bättre dagar, och en gammal ryggkudde som råkade ha rätt nyans, och vår gamla gurlipläd från ikea som också är lite sliten. Å, om jag nu också bara fick måla väggen vit!

Men hoppas ni ser.

Nu ska jag sälja denna idén till Mikael. Han gillar inte blommigt, han är ju inte ens särskilt metrosexuell. Men alltså, det här ska jag bara ha, det är så vackert att jag IMPLODERAR!

Då ska jag dela på påslakanet och göra gardiner av det, samt göra några riktiga kuddfodral av örngotten i mått 50x60 med vinge som inte är en bra soffkuddestorlek. Behöver väl nån eller några kuddar till, totalt sett, och en fräschare vit fleecepläd, eller kanske hellre typ mohairpläd.

Och sen är plan b att göra en gallerivägg. Det finns inte massor med ramar i andra färger än vit, svart, silver, guld, och med vit vägg (I wish) blir det lite trist med vita ramar. Men då kan man kanske köpa bara enkla ramar och låta bilderna tala. Eller så undrar jag hur jag ska göra med lakanet. Det är ju 220x 250, tror jag. Fel 230x220. Bra, då är tygets längd som lakan samma som gardinend längd. Dvs rätt ledd. 230 blir en väldigt bred gardin. Tyget är inte tjockt så det går säkert bra. Men annars lurar jag på om jag inte alls ska trixa med tavelvägg, utan att vi gör en... jag minns inte ordet, kan ni gissa? Som plansch fast med tyg, och man stejplar fast den på en pinne som man hänger upp, mot väggen bakom en soffa alltså.

Vad säger ni, kommer man att märka MER att väggen är beige och inte riktigt passar in om man har en sån på väggen, eller kommer man att märka det MINDRE? Eller får vi helt enkelt måla? Men det finns ingen bra stans att sluta, och tanken på att måla hela rummet ger mig ångest. Alla dessa bokhyllor. Kunde man bara vicka lite på dem och sticka in penseln så långt man når bakom och sen lämna resten, då vore saken biff. 

Och tror ni att det blir för mycket att ha både en sån där tyghänggrej bakom soffan och ha gardiner i samma tyg, gardiner som visserligen bara blir 115 cm breda? Det är smalt. Nu har vi ju vita gardiner, som vi kan låta omtagen hämta hem tillsammans med de andra gardinerna. Jag vet inte.

Jag blev ju inte helt av med problemen, men jag vet i alla fall vilken riktning jag ska röra mig! Så skönt! Och såna älskade färger jag ska få. (Vi har faktiskt redan haft beige och grått sen vi gifte oss, så Mikael har haft sin tur. Så ska jag väl inte heller säga, för han har inte valt nåt, utan vi har försökt få det att passa med väggarna.)

Jag önskar våra beige väggar till häcklefjäll. Godnatt!

Ser att färgerna på översta bilden är superfel. Roströd kudde och gul pläd. Oh well. Men den nedre ger en bättre bild. För mycket rosa bara.

2 kommentarer:

Sara sa...

Favtastiskt tyg, men får jag vara så tråkig att jag föreslår ca fyra kuddar i det blommiga, några i soffan o nån i fåtöjen. Vita ramar på väggen och vita gardiner.
Rummet är ju ganska litet och tygmönstret är stort och färgglatt. Det skulle möjligen funka som panelgardin tillsammans med en eller ett par enfärgade, men annars tror jag att det skulle dominera rummet helt. Kanske en lampskärm också?

Sorry, nu känner jag mig som en party pooper, men jag lutar nog lite åt Mikaels håll och vill inte ha en orgie i blommigt i ett vardagsrum. Men lite går bra.

Och vita väggar är nog snart ett måste, så länge som du har svurit över de beiga. Kan ni inte vara ett dygn hemifrån (Trosa?) och så tar ni in nån som gör jobbet, det kan väl inte kosta så förtvivlat dyrt?

Harriet Klarin sa...

Jag tycker inte heller att du ska sy gardiner av det vackra blomtyget. För dominerande och kommer att göra rummet mindre och mycket mörkare.
Jag skulle lägga in ett riktigt fluffigt täcke i lakanet, vika det på tvären i tre delar och ha det att ligga på i soffan, så du ligger riktigt mjukt och skönt. Så har ju jag gjort i alla tider.
Då får du täcket med vackra tyget på i blickfånget men kan ta bort det om M behöver vila ögonen. Och kan byta lakanet om du ändrar dig. Och det skulle inte kännas så skrämmande för M. Dessa karlar, min är ju likadan.
F ö är det härligt med kuddar, eller åtminstone en, i sovkuddestorlek, i soffan. Mycket bekvämare än de små pluttekuddarna som man knöcklar ihop och får nackspärr av.
Måla väggen vit kan väl M inte ha nåt emot. Din pappa hjälper gärna till, det vet du. Och när pappa din märker att det inte var så jobbigt så kan han fortsätta med att måla vårt sovrum. Det har hittills också stupat på alla böckerna.
Önska dig paketet i födelsedagspresent! Mycket bättre än ett smycke!
modren, upplivad