Skillnad på 25

Så är det där med vädret. Mikael hade shorts igår och jag fick klä av mig byxorna. Det var över 26 grader i sovrummet när jag vaknade, och jag hade givetvis kastat av mig vintertäcket. Men man kan ju klara sig en mellantid genom att öppna fönstret.

Tyckte dock det kändes kallt i rummet när jag lade mig för en kvart sen, bara 24,3. Vår normala temperatur. Ändå är tårna som isbitar.

Men jag kollade yttertemperaturen. EN YNKA GRAD. Folk säger att nu har sommaren kommit, folk säger att det ska bli kallt igen.

Det stod nåt om valår och trams, tror jag det var, i nån tidning. Jag har äntligen hittat själsfrändena nummer ett inom alla yrken: politiker och meteorologer! Mycket löften och det kan lika gärna gå tvärtom. Låt gå att politikerna har en grad mer av påverkan över sitt arbetsområde. Puh, valår ja.

Men först ska vi ha sommar med bara ben som måste gräsklippas och getingskräck. Och först av allt ska vi byta till sommartäcken. Men inte riktigt än. Trots att fåglarna sjunger tidigare och tidigare varje natt, så är det inte dags för sommartäcke än.

Så skönt att ha såna här saker att tänka på, när det finns annat som gör en ledsen. Det är synd om människorna.

2 kommentarer:

Nilla sa...

Sover fortfarande med dubbla täcken och raggsockar och det lär nog dröja ett tag innan det hamnar sommartäcke i min säng ;)

Anonym sa...

Sover under dubbla täcken, i pyjamas och hemstickade tjocksockar, någon sommar har vi inte i sovrummet i alla fall...