Hör jag fel?

Jag hör en maskin som åker i området mot vårt hus. Ljudet försvann och nu kom det tillbaka. Låter helt klart som en traktor.

Men säg för allt i världen inte att det har snöat igen inatt. Varför måste våren tveka?

Hade filt på benen, vanliga mockahandskar (dvs inte svarta insulate modell skidhandskar) samt ingen mössa på mig igår på väg hem från Hemköp. Och frös gruvligt! Så kallt som det var kan jag gott tro att det snöar nu.

Vi har i alla fall 27-28 grader i skafferiet. Och nej, vi leder inte torktumlarluften ut genom skafferiet. Bara 24 grader i sovrummet. Hårt å bo i lägenhet. Som barn minns jag förresten alltid hur varmt det var hos mormor och morfar (hyreslägenhet). Jag är ju villabarn och tyckte de hade det så lyxigt.

Apropå mormor och morfars lägenhet, så såg Mikael och jag nyss på TV hur nån slängde sopor i ett sopnedkast men sån där grå lucka med handtag. Å, vad jag älskade att slänga sopor i den. Sån skulle vi ha här. Aldrig behöva klä på sig varken jacka eller skor för att gå bort till sophuset, det vore tider, det.

Förresten tyckte jag som barn att namnen Grace, Faith och Hope var så vackra. Nyss hittade jag påskliljor på pinterest och mindes att jag brukar tycka att ordet daffodil är så fint. (Hmm, min telefon ändrade just daffodil till Fabrizio. Skottpengar på det!) så nu ska mina tre döttrar heta Daffodil, Rose och Lilac. Jepp, de kommer att vara 75 år när de föds.

Nu kommer traktorn igen. Jag har kollat ut och det är ingen snö. Kan det vara grusbilen som ska städa? En sån såg jag till salu på blocket för 55 000:-. Fast man hänger den efter en traktor och det äger vi ingen. Annars hade det varit en rolig present till Mikael. En egen kvastbil!

Mikael har fortfarande ont i knät. Så fult av universum när han bara skulle motionera. Det är orättvist att folk som är värda nåt bra inte alltid får det. Som barnen i Biafra eller så. Ingen förtjänar att svälta, eller, det som är närmast mig, att bli sjuk.

Förresten köpte jag katrinplommonjuice på Hemköp igår. Det är det pensionärsvarning på.

Yttermera var det en som blängde på mig i rondellen igår. Jag antar att hem blev sur när jag körde i rondellen med kometen. Men sekunden innan hade en cyklist kört i samma rondell. Jag trodde det var ok. Hen kanske blev sur för att jag kör som om jag inte har körkort, vilket jag ju inte har.

Har mer jag kan betrakta denna afton, men jag försöker somna. Det går sådär, eftersom jag slog knut på mig själv igår och nog har lite post-adrenergt syndrom. Eller som det kallas med lekmannatermer: jag mår dagen efter.

Inga kommentarer: