Vem har tid för sånt, 2

Vad kul med så mycket kloka åsikter! Gå gärna tillbaka och läs kommentarerna, om ni bara brukar läsa inläggen.

Jag är också helt för att det som är avkopplande gör man så att man orkar vardagen bättre. Och ibland istället för vardag, för att man har lust.

Jag har alltid tyckt att trädgårdsarbete är förspilld människokraft, medan andra älskar avkopplingen det ger. Jag blir bara stressad av en trädgård, inte ett dyft avkopplad. Så vi har olika sätt att koppla av, och olika behov av vila..

Folk får hålla på med hobbies så mycket de vill, vad jag har lite svårt med är när saker går till överdrift. När hela livet kretsar kring smink, mode, Amigurumis, katter, eller att göra om de små installationerna på spiselkransen varje månad. När jag tycker att man tar tid från att vara vettig, göra nåt för nån annan, göra världen till en bättre plats. När man förminskar sig själv, det som är stort i ens inre för att man är människa, och bara blir en torr, intetsägande kopia, ett skal av en människa.

Men jag dömer ingen, jag är professionell soffliggare.

Jag säger bara BALANS. Både balans från extrem press och extrem vila. Tror inte nåt av det är bra.

3 kommentarer:

Sara sa...

Precis lagom kloka ord från en, som i likhet med mig själv, har fullkomlig koll på vad det där med balans och god smak och ödmjukhet.
Ska sätta upp Semper aequilibrium på väggen! ;-)

Anja Olergård sa...

Kunde inte ens berömt mig bättre själv!

Sara sa...

Åjo, det kunde du nog om inte dendäringa ödmjukheten kommit emellan!