Nu har jag börjat!

Jag skulle precis till att börja med LCHF i våras när jag fick gallsten, och har bara orkat hålla reda på mina gallstensframkallande matvaror fram tills nu. Men under veckan sen operationen har jag ätit två bananer och tre päron, som förut gav direkt utslag, utan minsta problem.

Så nu har jag börjat med LCHF. Inte en rivstart och 100% all in, men jag ska nog bara äta några mackor till från frysen innan jag slänger brödet. Och så kanske jag måste äta pepparkaksdeg ur kylen. Vi får se.

Men jag lagade middag idag och är så mätt och nöjd nu. Sallad (jag var som vanligt inte längre rädd för gurkan), stekta champinjoner, blomkålsmos (hemligheten att få det att inte smaka så mycket blomkål verkar vara att ösa på smör) och prinskorv. Vet inte om det var helt rätoromanskt, men jag är bara så glad att jag kunde laga middag. Och inte smakade det som bantningsmat! Så länge vi undviker selleri är det bra.

Som en liten present har jag gått ner tre kilo sen jag vägde mig senast, nån vecka före operationen. Om jag kan tappa lite mer före jul så vore det roligt. Annars har jag hela nästa år på mig att fundera ut vad för sorts kost som fungerar. Tål nog fortfarande inte så mycket ägg, och blir lite äcklad av för mycket fläsk, men det är ändå väldigt mycket mat kvar att äta. Gröna drinkar verkar också lockande. Och det där med mackor får jag väl bara vänja mig av med. Allt som är bekvämt är inte bra.

P.S. Jag är nog en ny människa. Har suttit och slagit in presenter små stunder i flera dar och det är inte den 23:e!

P.S. Just som vi sitter och pratar om ny tvättmaskin bestämmer vi oss för att inte köpa nån, det ögonblicket, utan vänta tills nästa dag. Då funkar den igen. Har kört flera maskiner och den hostar inte ens. Vi tror inte den har börjat leva utan att det kanske är dödsryckningarna, men skönt i alla fall att inte behöva hålla på med det precis före jul.

2 kommentarer:

Sara sa...

Ja du verkar vara en ny människa, är du säker på att det bara var gallan de opererade bort?

Anja Olergård sa...

De måste ha tatt nåt mer, för inte ens en galla med puttelulor väger tre kilo.