Julefrid

Läst på facebook:

Behovet av julstress är 100% överdrivet!

Därför har jag ingen som helst julstress. Liten liten känsla av: Hoppas de sista paketen hinner komma fram i posten, lite lite Vad ska vi ha med oss på julafton? och lite lite Måste hämta hyacinten från köket för nu luktar det inte jul i vardagsrummet längre.

That's it.

Läste om nåns att göra-lista inför jul, där det bland annat skulle vara tomt i tvättkorgarna och rena lakan i allas sängar den 23:e. Som vanligt byter vi lakan strax innan eller strax efter att det börjar lukta zoo. Detta kan infalla om ett par dagar. Men eftersom jag inte har någon julstress hinner jag byta lakan. Eller dra av de gamla och se till att Mikael sätter på de nya, så brukar det vara nuförtiden.

Förresten skickade vi inte några julkort i år. Och det finns verkligen folk som förtjänat att få av oss.

Men vem stressar över det?

Jag tror mig, nästan.

P.S. Tror det var på fejan jag nämnde att mamma minns att mormor alltid grät på julafton av ren utmattning. Hon hade t o m krullat silkespapper till nån pinne som skulle sitta i julskinkan (och som jag minns, nu när hon säger det!). Är så glad att den värsta husmorsnazismen har försvunnit i min generation. Eller så är det bara jag som är av nöden tvungen att inte bry mig.P.S. Kan glädja er med att resultatet för julskinka på Google images har ca 5% pinne. Så om detta är dagens verklighet så tycks husmorsnazismen verkligen ha taggat ner!

P.S. Jag vet faktiskt inte om det borde heta husmorsfascism. Och jag orkar inte slå upp dessa värdelösa ideologier och ta reda på vilket som är rätt i sammanhanget.

3 kommentarer:

Nilla sa...

Jag blir glad när jag läser ditt inlägg. Äntligen någon som inte skriver om allt som måste fixas, putsas och fejas.
Blir så less på alla som försöker överträffa varandra på facebook med all egengjord mat och egenpysslade julkort mm.
Gillar din inställning till julen mycket bättre. Kram

Anja Olergård sa...

Tack, det var vackert beröm! Och så synd att du också är vaken mitt i natten...

AL/Scandinavian Christmas sa...

Ska tänka på dig när jag lägger in en tvätt imorgon och bäddar rena lakan :) Fast anledningen var kanske mer zoo än jul. Men ändå.