Tacka Ferrins för det!

En gång när Ferrins bodde i Borås blev mamma, pappa och jag bjudna på middag hos dem. De hade lagat världens godaste kycklingrätt, som numera heter "Ferrins grönpepparkyckling" hos Klarins. Jag gjorde den i söndags, och när Mikael hade ätit upp portionen rester på måndagen utropade han:

"Jag tror jag hade gift mig med dig bara för den här maten!"

Så, tack Ferrins för det. Förresten har m&p mesat till receptet lite tror jag. Och jag var lat och lät inte köttet koka i såsen i timmar (?) så det blir falla-sönder-mört, utan bara normalmört. Sorry Ferrins.

Dessutom sätter jag inte in någon bild, för maten är faktiskt rätt ful, bara brun, som den där 70-talsmatbloggen. Men det övervägs många, många gånger om av smaken. Man kan dessutom använda annat än kyckling, men det tror jag inte vi har provat nån gång.

Sås:

75 g smör
2 msk kinesisk soja
drygt 1 msk fransk ljus senap
3/4 msk krossade grönpepparkorn (kolla så ni köper torkade grönpepparkorn, inte i vinäger eller vad det var jag råkade köpa... 28 spänn down the drain!)
3 dl vispgrädde

Koka ihop. Häll såsen över de brynta kycklingbitarna, låt puttra ca 1/2 timme eller 20 min i ugn.
 
Gjorde 1,5 ggr receptet och det räckte till kyckling för 5 vuxna.

2 kommentarer:

Karolina sa...

Det ska jag prova, tack!

Jag gör det sedan sa...

Hmmm...
Kycklingrätten skall provas!