Skräp

Pappa blir alltid väldigt arg på datorn om han själv inte fattar eller gör fel. Jag brukar flina åt honom och tycka han är lite knäpp.

För två minuter sen hade vi ett sånt ögonblick, med lite ombytta roller. Jag morrade allvarligt och Mikael... ja, vad ska man kalla det... tyckte jag skyllde på datorn. Döm själva!

Jag hade hittat en cool widget som hette nåt med Bookshelf. Hade suttit en lång stund och lagt böcker i bokhyllan, Austens samlade verk, Mycket väsen för ingenting, ett halvdussin deckarförfattare, Le petit Nicolas, Mio min Mio, Gerald Lund, Letters av Marjorie Pay Hinckley, ni anar vartåt detta barkar hän. En ljuuuuuuuuvlighetslista helt enkelt. Plötsligt, när jag nyss hade addat Mycket väsen... så fanns det, sa jag plötsligt?!, bara 3 böcker i min shelf. Vart de andra hade tagit vägen -- och som jag så svettande hade värkt fram bland alla miljontals böcker. Jaja, det var bara att söka och välja bland sökresultaten, men ändå. Jag hade faktiskt suttit kanske en halvtimme med det. Och så var hela skiten borta! Blev lite upprörd.

Mikael säger: Men du provade inte först att det fungerade och sen lade ner arbetet?

Himla karl å va logisk, vettig, förnuftig, ha rätt.

Jag klargjorde bestämt att man är från underjorden (för att använda ett av hans uttryck) om man lägger upp sig med hemsida och allt, och tre olika utseenden på bokhyllor -- ni fattar! -- och säger att man har en widget anpassat speciellt för din Blogger-blogg (och några andra plattformar också som jag inte intresserade mig för) och så funkar det inte. Det ska vara testat och klart när man presenterar sig. Tycker jag.

Mikael är ju bara programskapare, vad vet han.

Användaren har alltid rätt, heter det inte så? Typ som kunden? Eller som "klanten" som kund heter på holländska. Kanske är mer applicerbart i detta fall...

Så här kommer min "manuella widget": Läs massa böcker, det älskar jag att göra. Välj Böcker bland mina etiketter så ser ni ett gäng av mina favoriter.

Eat that, skitsajt.

Inga kommentarer: