Lila imorgon?

Imorgon är det meningen att man ska ha nåt lila på sig om man vill stödja folks rätt att vara homosexuella. Typ.

Jag kommer inte ha lila på mig. Men mer för att jag bara går hemma, inte för att jag tar ställning för eller emot vad det där med lila nu exakt stod för. Men jag har en åsikt:

Jag tycker inte homosexualitet är en sjukdom, eller att "det går över med terapi" (även om det säkert finns någon därute med twisted family relations som har skapat en viss snedfördelning vad gäller könsroller osv).

Jag tycker däremot helt ärligt att det är lite läskigt. Men jag tycker å andra sidan att det är lite läskigt att se ett heterosexuellt par maxihångla framför ögonen på mig också. Jag tycker alla ska hålla sig i sovrummet, inte på TV eller i parken eller... Ja, ni vet.

Jag tycker att äktenskap bör definieras som mellan en man och en kvinna. Tycker också att ett partnerskap är lika rättsligt giltigt som ett äktenskap, fast mellan parter av samma kön. Jag tycker nämligen att homosexuella partners ska ha samma rättigheter skatte- och arvsmässigt som andra par. (Fast varför får då inte studenter som bor ihop samtaxeras? Om det är för att äktenskap/partnerskap/samboskap handlar om long term commitment som resulterar i barn, som samhället så väl behöver och behöver uppmuntra, så kvalificerar t ex Mikael och jag oss inte, eftersom vi inte har (gemensamma) barn. Så det är inte helt självklart var linjen ska gå.)

Jag är inte säker på om jag tycker att homosexuella ska få adoptera. Men det har med barnen att göra, inte med de homosexuella. Jag är inte mer säker på att ensamstående ska få insemineras om de vill ha barn.

Jag är också övertygad om att det finns homosexuella som är och skulle vara bättre föräldrar än en del heterosexuella. En del heterosexuella borde inte ens få ha guldfiskar.

Jag tror också på trohet, det vill säga att man inte har sex med någon annan än sin make/maka. Det innebär att folk som inte är gifta ska vara trogna sin blivande make/maka genom att vänta, och att homosexuella inte heller ska utöva sin sexualitet. Jag tror inte man blir knäpp av att låta bli att tillfredsställa sig själv eller att det är en mänsklig rättighet att ha sex när man har lust. Jag tror också att trohet innebär mer än att avhålla sig från sex. Jag tror att t ex nätflirter är otrohet som skadar familjen. En kvinna ska inte ha en annan man som bästa vän än sin make. Och vice versa.

Men det jag är mest säker på av allt är att alla människor har lika värde, oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning. Jag är övertygad om att det värde vi alla bär med oss är spår av ett "kungligt arv", eftersom Gud är vår Far.

Jag är lika säker på att den som hyser hätska känslor mot någon annan, vem det än är -- religiös fanatiker eller sexuell "fanatiker" -- har en stor sak på sitt samvete. Jag blir emellanåt skyldig till sagda hätska känslor, tyvärr, måste jag erkänna. Men det riktas snarare mot religiösa fanatiker än sexuellt "avvikande". Den som skadar andra (muslimska terrorister såväl som månggiftessekter, eller bara den som är självisk och elak) begår ett större fel än den som inte blir kär som alla andra.


P.S. Dessa åsikter är i detalj helt mina egna. I stort delar jag däremot mina åsikter med Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga. Du kan läsa mer här och här.

Inga kommentarer: