12 timmar i natt också!

Trots att jag sov 12 timmar inatt (yippee) så sitter jag här och gäspar! Men jag är mycket, mycket lycklig.

Har kommit på hur jag ska göra för att vrida tillbaka dygnet och "tvinga" fram sömnen:

Tar en italienskköpt melatonintablett en timme innan jag ska somna. Då ska jag ligga i sängen och ha öronpropparna framme, inte vara hungrig, törstig eller kissnödig. Bara ligga och läsa. Och andas långsamt med magen. Efter en halvtimme tar jag en halv dos Stilnoct. Efter 20 minuter (när den har börjat verka) tar jag en halv till, släcker ljuset och somnar. Och så har jag liksom föst mig försiktigt in mot sömnen, och märker hur medicinerna verkar, vilket ger tillförsikt och inre lugn, istället för att ta allt på en gång och vara nervös för om de ska räcka för att däcka mig. Super!!

För övrigt kan ni få bevis på dagens misslyckande. Jag köpte en del nya blommor för kanske tre veckor sen. De nedanstående märkte jag rätt snart att de behöver mycket vatten -- inte bara en gång i veckan alltså. Men trots den ömmaste vård som jag har förmått ge dem så ser de alltså ut som följer:


Trots mina bästa och uppriktigaste försök lyckades jag inte hålla dem vid liv. Ska vattna dem en sista gång innan jag ger upp hoppet om dem. Ändå vattnade jag dem igår...

Kanske ett fint tecken på att det är OK att ersätta dem med vita julstjärnor :)

Inga kommentarer: